Walscheid komt millimeters tekort in Sacramento

Wat Parijs is voor de Tour, Madrid voor de Vuelta, Rome voor de Giro is Sacramento voor de slotrit in de Tour of California. Een sprintersetappe, waarin geen wijzigingen meer plaatsvinden in het klassement. Fernando Gaviria wint zijn derde rit in deze zevendaagse en daarmee winnen de Colombianen vijf van de zeven ritten. Bernal behoudt simpel de leiding en wint het algemeen klassement. Mike wordt in deze slotrit 91e op 51 seconden van Gaviria.

Sprintersbal in de straten van Sacramento
De etappe van vandaag was vlak en had een lengte van 143 killometer met start en finish in Sacramento. Al vroeg in de etappe wist zich een kopgroep van vier af te scheiden. LottoNL-Jumbo renner Neilson Powless kreeg Mikkel Bjerg, Jonathan Clarke en Adam De Vos mee op zijn pad. Op vier kilometer van de streep werd de kopgroep – net voor het ingaan van de slotronde – ingerekend door de sprintersploegen. Hierop nam Katusha-Alpecin het heft in handen voor Marcel Kittel, maar de Zwitserse formatie werd onder de vod overvleugeld door Quick-Step Floors. Fernando Gaviria en Caleb Ewan leken het opnieuw onder elkaar uit te maken, maar het was Sunweb-er Max Walscheid die als een duveltje uit een doosje kwam. Helaas te laat, zo bleek uit de fotofinish.

Mike deed op ongeveer 2,5 kilometer van de meet zijn voorbereidend werk, waarna Katusha-Alpecin weer overnam. Op 2 kilometer liet hij zich terugzakken in het peloton en bolde als 91e over de meet. In het algemeen klassement blijft hij 68e. Later zijn reactie.

 

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Oh boy, what a day.. Took some air time when I went down at 70 k in the first decent, came back, suffered all day a… twitter.com/i/web/status/9…

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter