Vierde top achtklassering in vijf dagen

Mike behaalde in de vijfde etappe van Parijs-Nice opnieuw een puike klassering. Deze keer een achtste plaats, waarmee hij vier maal een top achtklassering binnenhaalt in vijf dagen. In het puntenklassement stijgt Mike naar een derde plaats met 20 punten. Hij heeft elf punten achterstand op Démare en staat op drie punten van de Duitser Greipel.

Twee vroege vluchters houden stand
Jérôme Cousin won de rit van Salon-de-Provence naar Sisteron. De 28-jarige Fransman van Direct Energie versloeg in een sprint zijn vluchtmakker Nils Politt. Vier seconden achter hen sprintte André Greipel naar plek drie. De Duitser was daarmee de snelste van een groep van ongeveer vijfenzeventig renners. Cousin en Polit bleven over een vluchtersgroep van vier renners, El Fares en Edet waren de andere twee. Het kwartet kreeg meer dan vijf minuten. Met nog 35 kilometer te gaan en vier minuten voorsprong wist het peloton dat het 'close' zou gaan worden. Op dertien kilometer van het einde was een lastig klimmetje opgenomen. Het peloton maakte hier tempo, waardoor een aantal sprinters het lastig kregen. Toch kwam de poging van de meute te laat. Vooraan bleven Politt en Cousin over en met een geruststellende voorsprong trokken zij de slotkilometers in. 

Edward Theuns geeft er de brui aan
Mike: "Het plan was om de hele dag Sam Oomen bij te staan en vervolgens Edward Theuns te steunen in de sprint. Halverwege stapte Edward af. Ik heb er samen met Roy Curvers voor gezorgd dat Sam in positie aan de laatste klimmetjes kon beginnen. Daarna mocht ik dan nog een sprint rijden. Ik zat goed maar moest een paar keer in de remmen. Van de valpartij bij de vod had ik geen last. Al met al was het geen topsprint, maar toch weer een mooie top tien. De sprint was ook niet voor de overwinning, omdat Cousin en Politt de groep voorbleven. Onderweg liep het ook wel goed op de Col deu Négron, alleen had ik Sam toen net terug gebracht na een plaspauze. In het puntenklassement sta ik nu drie, maar de komende dagen wordt het alleen maar klimmen. Dat wordt dus sowieso lastig en ik zal er waarschijnlijk niet veel mee van doen hebben."

6e etappe van Sisteron naar Vence (198 km)
Tijdens de zesde rit zijn de klassementsmannen met een sterk eindschot aan de beurt. De eerste 120 kilometer lopen grotendeels omhoog en kennen twee beklimmingen van de tweede categorie. Na een afdaling van bijna twintig kilometer volgen nog eens twee beklimmingen van de tweede categorie. Het hoofdgerecht ligt echter op tien kilometer voor de streep. De Côte de la Colle sur Loup is met 1,9 kilometer niet denderend lang maar het gemiddelde stijgingspercentage wel behoorlijk steil. Na een afdaling van drie kilometer loopt het wegdek nog eens 3 kilometer á gemiddeld 5,7 procent omhoog. De laatste drie kilometer zijn dan weer volledig vlak.

Back to Top