Sterke Sunweb-formatie naar Abu Dhabi

Op woensdag 21 februari gaat de Abu Dhabi Tour van start. Team Sunweb staat met een bijzonder sterke formatie aan de start. Naast Mike staan Tom Dumoulin, Wilco Kelderman, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Johannes Fröhlinger en Lennard Hofstede op de startlijst van deze vierde uitgave. De wedstrijd duurt vijf dagen.

Parcours Abu Dhabi Tour
In vergelijking met de eerdere edities kent de Abu Dhabi Tour dit jaar één rit meer; vijf etappes in plaats van vier. Buiten de drie gebruikelijke sprintritten en de lastige rit naar Jebel Hafeet, staat de renners dit jaar ook een tijdrit te wachten. In elke etappe zijn er bonificatieseconden te verdienen, zowel in de tussensprints als bij de finish. Steeds voor de eerste drie renners. 

De eerste twee ritten over respectievelijk 189 en 154 kilometer zijn zo vlak als een 'biljartlaken', dus dat zal voor de sprinters zijn. Ook de derde rit van slechts 133 kilometer zullen geen grote verschillen te noteren zijn. De derde kans voor de sprinters! Daarna volgt de individuele tijdrit over 11,8 kilometer, opnieuw zonder hoogteverschillen
In de slotrit moet er voor het eerst geklommen worden. De etappe finisht na bijna tweehonderd kilometer in Jebel Hafeet. Deze beklimming is 10,8 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 procent. 

Voorbeschouwing Mike
Mike: "Ik ben zondag teruggekomen van een trainingskamp uit Calpe. Gisteren zijn we aangekomen in Abu Dhabi, waar de eerste drie dagen belangrijk zijn voor mijn ploegmaat Phil Bauhaus. De tijdrit een aankomst bergop is natuurlijk voor de klassementsmannen. In de laatste rit zal ik mijn werk doen om Tom en Wilco zo goed mogelijk uit de wind te houden."

Mike op Twitter

MikeTeunissen
MikeTeunissen Quick lap on the bike today, making sure to be back on time and not miss out on any Roubaix action. Although it wou… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 8 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen Enjoying #WorldBicycleDay with a warmup and a short 6,6 k ride.. 😵Quite satisfied with the result in the prologue o… twitter.com/i/web/status/1…

via Twitter for iPhone • 5 retweets

MikeTeunissen
MikeTeunissen 35 k time trial on a normal bike, nice..😅 Happy that one is over, now time to focus on the 3 last days over here in Cali.

via Twitter for iPhone • 2 retweets

Social

Mike op Strava     Mike op Facebook     Mike op Twitter