Heel veel koers in Gent-Wevelgem

De weersomstandigheden en natuurlijk ook de renners zorgden in de 78e editie van Gent-Wevelgem voor veel koers. Mike werd uiteindelijk 68e op 11 minuten en vijf seconden van de winnaar. Nadat in de beginfase vijf vluchters tot maximaal 8,5 minuut namen, brak al in het tweede koersuur het peloton in meerdere stukken.

Koersverloop
In de eerste groep van meer dan dertig renners veel favorieten. Maar er zaten ook nog wat kanshebbers in de tweede groep, waarin ook Mike en LottoNL-Jumbo kopman Sep Vanmarcke zich bevonden. Er zat maximaal één minuut tussen de twee groepen. Met nog 115 kilometer te gaan kwam de eerste groep terug bij de koplopers. De tweede groep deed er 24 kilometer langer over.
Op 49,5 kilometer van de meet ontsnapte de Rus Kuznetsov. Na de tweede beklimming van de Kemmel kwamen Fabian Cancellara, Sepp Vanmarcke en Peter Sagan aansluiten. Niemand kon meer terugkeren uit de achtergrond en wereldkampioen Sagan boekte zijn eerste zege van het sezioen, na zes tweede plaatsen. Sep Vanmarcke sprintte achter de Tsjech naar een tweede plaats en bleef de Rus Kuznetsov nipt voor.

Veel energie zat in de tweede waaier!
Mike: "Het was écht vroeg koers omdat het behoorlijk waaide. Ik zat bij die eerste breuk te ver en kwam met Sep Vanmarcke in de tweede groep terecht. Toen was het dus aan ons om te rijden. Toen we aansloten werd ik nét gelost. Ik heb toen nog eens 10 kilometer extra moeten buffelen om terug te komen. Toen was ik wel klaar."
Desondanks deed Mike nog wat kopbeurten toen een groep met Benoot en Trentin weg was. Maar het beste was er vanaf. "Met nog 49,5 kilometer van de meet (en dat was het moment dat Kuznetsov versnelde, red.) werd ik 'glad' uit de wielen gereden en was het over. Er werd flink gekoerst. De omstandigheden waren er niet naar om te kunnen herstellen", aldus Mike.
Uiteindelijk zorgden de LottoNL-Jumbo renners ervoor dat Vanmarcke vooraan in de wedstrijd kwam en  bleef. Met zijn tweede plaats liet de Belg, dat hij bij de besten hoorde in deze World Tour wedstrijd.

Dagklassement
In totaal werden 82 van de 199 coureurs geklasseerd. De rest van het deelnemersveld kwam niet in de uitslag voor. De wereldkampioen Sagan reed de 243 kilometer in 5 uur 55 minuten en 12 seconden, een gemiddelde van 41 km per uur.

Back to Top