Dubbele opdracht in finale zesde rit

Mike bolde op 55 seconden als 79e over de finish in Cepagatti. De zesde etappe in de Tirreno-Adriatico was met 210 kilometer vrij lang en ook behoorlijk snel. In de slotfase ontsnapte een kopgroep van acht aan de aandacht van het peloton. Dat gebeurde na een bonificatiesprint, die werd gewonnen door Peter Sagan. Ook Greg van Avermaet, Michael Kwiatkowski en leider Zdenek Stybar waren attent mee.

Van Avermaet klopte in de eindspurt Sagan en werd door de tien bonificatieseconden de nieuwe leider. Mike deed in de laatste kilometer nog pogingen op kop van het peloton om de kloof te verkleinen. Ploegmaat Moreno Hofland werd uiteindelijk tiende.

Dubbele opgave in slotfase
"Toen die kopgroep vertrok was het behoorlijk hectisch en nerveus. We bleven goed bij elkaar. We moesten enerzijds de sprint aantrekken voor Moreno, maar anderzijds wil je ook sprinten voor de eerste plaats. Op 1,5 kilometer begonnen we aan de leadout. Eerst kwam nog een Movistar-renner op kop, daarna Timo Roosen. Zelf heb ik doorgetrokken tot ongeveer 700 meter voor de finish. Daarna was Moreno wat weggedrukt en moest hij van te ver komen. Hij wordt zesde van het peloton", aldus Mike.

Afsluitende tijdrit
De laatste etappe is een individuele tijdrit over 10 kilometer in Benedetto del Tronto. Het parcours is volledig vlak. Mike zal zich nog eens testen in deze rit tegen de klok. Mike: "Ja, ik ga vol rijden. Of dat ook resulteert in een goede klassering zullen we zien. Het deelnemersveld hier in Tirreno-Adriatico is behoorlijk sterk." Hij start om 14.14 uur. Dertien minuten later weten we meer.

 

Back to Top