LottoNL-Jumbo werkt voor kopman Roglic

Vandaag wachtte de renners een lastige opdracht in de regio Umbrië.  De langste etappe van Tirreno-Adriatico kende in de slotfase twee beklimmingen van de Montefalco. In de slotfase zagen we Mike en zijn ploeggenoten hard werken om kopman Primoz Roglic goed af te zetten voor de Montefalco.

Uiteindelijk arriveerde Stephen Cummings (Dimension Data) solo in finishplaats Foligno. Roglic (31) kwam op 25 seconden binnen in een groep die werd aangevoerd door Sagan (7e). Stybar blijft leider. Ruim zes minuten bedroeg de achterstand  van Mike en zijn ploeggenoten Leezer en Van Asbroeck. Mike werd 101e in de uitslag. In het algemeen klassement blijft hij 89e op meer dan 11 minuten.

 
"Vandaag was het de hele dag wind tegen, wat voor meer dan zes uur koers zorgde", blikt Mike terug op de etappe. "Op de laatste klimmetjes voelde ik al dat ik niet super was. Voor de laatste klim heb ik nog eenmaal Primoz Roglic en Enrico Battaglin van voren gehouden. Volgens mij was dat nog te zien op tv. Een daarna was het wel klaar ..."

Back to Top