GP Impanis van Petegem / Baronie Breda

De laatste wedstrijden voor het WK waren de GP Impanis - van Petegem en de Baronie Breda Classic waar ik vorig jaar won.. In de GP Impanis - van Petegem reed er al vroeg een kopgroep van 10 weg.. Ik wilde nog overspringen met een paar renners, maar op dit niveau (9 WorldTour ploegen deden mee) moet je al heel hard rijden wil je nog een gat dichtrijden..

Er kwam controle in het peloton maar vooraan zou beslist worden wie deze koers won.. Uiteindelijk sprong er nog een 2e groepje weg en eindigde ik voor aan in het peloton als 26e..

De dag erna stond er de nodige wind in Breda en dus werd duidelijk dat we geen massasprint hoefde te verwachten. Al snel reden 8 man weg en een ronde later reden wij met een groep van 14 weg. Toen we aansloten bij de eersten was ook het peloton al genaderd en vlak voordat we opnieuw gegrepen werden reden we met 5 renners weg. Uiteindelijk kwam alles weer samen, totdat op 80 km van de streep weer 12 renners wegreden, waar ik ook bij zat. We liepen uit naar 2 minuten totdat daaruit ook weer een groepje wegreed en steeds dichterbij kwam. De kopgroep werd uitgedund tot 8 en in de finale kwamen de aanvallen. Samen met Cees Bol zorgde ik er voor dat Rabo altijd een mannetje mee had, maar uiteindelijk zouden we een sprint krijgen. Een veredelde massasprint zelfs want in volle sprint sloot de achtervolgende groep bij ons aan. Maurits Lammertink ging al vroeg aan op 150 meter kwam ik over hem heen, uiteindelijk kwam Coen Vermeltfoort (vanuit het peloton) nog het dichtst opzetten, maar ik hield nog een lengte over.. Zo kan ik met een goed gevoel richting WK..

Back to Top