1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zaterdag gaat de Tour de France van start. Morgenavond (29 juni) is vanaf 18.30 uur de ploegenpresentatie, die te volgen isvia Eurosport 1. Mikes ploeg, Intermarché-Circus-Wanty zal om 18.43 uur aan het publiek worden voorgesteld. Vergeet niet te kijken!

Verslag
De komende weken hebben we dagelijks contact met Mike en zullen verslag uitbrengen van zijn zevende 'grote ronde'. Verder wordt het zijn vierde deelname aan de Tour de France. In 2017, 2019 en 2020 stond hij ook aan de start. Zijn klasseringen in het eindklassement waren een 129e, 101e en een 76e plaats,

Parcours
In totaal bevat de 110e editie acht bergetappes waarvan vier met een aankomst bergop, acht ritten op maat van sprinters, slechts één tijdrit van 22 kilometer en één uitje buiten de Franse landsgrenzen gedurende de eerste drie dagen in het Baskenland.

De eerste gele trui wordt na een eerste geaccidenteerde etappe met meer dan 3000 te overwinnen hoogtemeters rondom Bilbao uitgereikt, gevolgd door een andere heuvelachtige rit met onder meer de Alto de Jaizkibel op 20 kilometer voor de streep. Het peloton gaat daarna in de richting van Frankrijk met twee kansen voor sprinters, gevolgd door een eerste gevecht in de Pyreneeën op dag vijf richting Laruns.

Skistation Cauterets-Campbasque is aan het einde van de zesde rit het decor van de eerste aankomst bergop, voorafgegaan door de Col d’Aspin en de Col du Tourmalet. Na nieuwe kansen voor sprinters keert het peloton voor het eerst sinds 35 jaar terug naar de Puy de Dôme, waar de eerste week met een aankomst bergop in het Centraal Massief afgesloten wordt.

Eerste rustdag in Clermont-Ferrand 
De rustdag in Clermont-Ferrand wordt door drie etappes voor de sterke mannen gevolgd, waarna in de Jura op 14 juli op de top van de Grand Colombier gefinisht wordt. Vervolgens wachten twee etappes met meer dan 4000 te overwinnen hoogtemeters in de Alpen, de eerste richting Morzine na de afdaling van de Col de Joux-Plane en de tweede naar de top van Saint-Gervais - Mont Blanc, waar de renners de tweede rustdag zullen doorbrengen.

De enige rit tegen de klok opent de derde week in de Haute-Savoie en bevat de Côte de Domancy (2,5km aan 9,4%) in de slotfase van de 22 kilometer lange beproeving. Daags nadien wachten vier grote hindernissen, waaronder het dak van deze editie op de top van de Col de la Lôze (2304 meter) en de slotklim van deze koninginnenrit met 5000 te overwinnen hoogtemeters naar de Altiport de Courchevel.

De sprinters kunnen de twee daaropvolgende ritten benutten voor een nieuw gevecht in de Vogezen, in de twintigste etappe van 133 kilometer die met de Col du Platzerwasel eindigt. De 110e editie wordt, zoals de traditie het wilt, met de 21e rit op het circuit van de Champs-Elysées afgesloten.