1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met het oog op de wedstrijd van aanstaande dinsdag (4 oktober) in Binche besloot Mike om vandaag nog een extra koers op zijn programma te zetten. In het Belgische Berlare ging hij van start met 117 anderen in een kermiskoers over 160,8 kilometer. Na een snelle koers eindigde Mike net buiten het podium, een vierde plaats. De wedstrijd werd gewonnen door Gilles de Wilde in 3:18,36 uur.

Woensdag 21 september neemt Mike deel aan De omloop van het Houtland, een 1.1-koers die start Eernegem en eindigt met plaatselijke ronden in Lichtervelde. Maar liefst acht WordTour-teams trekken naar West-Vlaanderen, want sommige teams willen daar UCI-punten sprokkelen om de status voor volgende seizoenen veilig te stellen.

Mike beëindigde de Vuelta a España met een vierde plaats in de slotetappe van Las Rozas naar Madrid, een korte rit over 96 kilometer. De 21e etappe werd gewonnen door Juan Molano. Hij bleef de Deen Mads Pedersen en zijn ploegmaat Pascal Ackermann voor. Het eindklassement werd -zoals eigenlijk gisteren al bekend was – gewonnen door de Belg Remco Evenepoel.

De laatste rit in de bergen op de voorlaatste dag werd gewonnen door Richard Carapaz. De Ecuadoriaan versnelde in de twintigste rit bovenop de Puerto de Cotos en hield knap stand in de laatste zes kilometer, die vlak waren. Klassementsleider Remco Evenepoel werd amper aangevallen en zal morgen – na een korte sprintersrit -  de Vuelta a España op zijn naam schrijven.

De negentiende etappe van de Vuelta a España werd in een sprint een prooi voor Mads Pedersen. De Deen uit de Trek-Segafredo formatie won al zijn derde rit en draagt natuurlijk niet voor niks de groene puntentrui. Mike overleefde de beklimmingen met zo’n zestig collega’s. De rest werd gelost. In de daguitslag sprintte hij naar een mooie vijfde plek. Achter Wright, Vermeersch en Turner op de plaatsen twee tot en met vier. Evenepoel gaat morgen de leiding in het klassement verdedigen.

Solo onder de rode vod, het finishdoek in verte en dan schieten Mas en Evenepoel voorbij … De schitterde actie van Robert Gesink leverde slechts een derde plaats op en de prijs voor de strijdlust. Bij de tweede beklimming van de Alto de Piornal slaagde Robert Gesink erin koploper Gesbert te achterhalen en hem even later achter zich te laten. Solo ging hij richting eindstreep …

De zeventiende etappe werd in eerste instantie opgeschrikt door het uitvallen van Primoz Roglic. Hij ging niet meer van start. De rit zou in de smaak vallen van de vluchters. De Colombiaan Rigoberto Urán was uiteindelijk de beste renner uit de kopgroep van dertien. Hoewel de overgebleven Jumbo-renners diverse pogingen ondernamen, was uiteindelijk niemand mee in de kopgroep.

Het verhaal van vandaag zat hem écht in de staart. In de straten van Tomares sprintte Mads Pedersen naar de winst in de zestiende etappe van de Vuelta a España. Op het laatse ‘hupje’ van 400 meter op drie kilometer van de meet versnelde Roglic. Alleen Ackermann kon mee. Wright, van Poppel en Pedersen maakte de sprong bovenop. Klassementsleider Evenepoel reed daar lek. In de sprint kwam Roglic ten val en kwam gehavend met Mike over de streep. Mike zat in de groep op acht seconden achter de vijf koplopers; hij werd 34e.   

De Nederlander Thymen Arensman won vandaag de koninginnenrit van de Vuelta a España. De renner uit het team DSM kwam solo aan op de Sierra Nevada, waar gefinisht werd op Alto Hoya de la Mora. Enric Mas en Miguel Angel López waren de nummers twee en drie op bijna anderhalve minuut. Remco Evenepoel moest in de slotfase Primoz Roglic (die vijfde werd op 1:44 minuten) laten gaan. De Belg verloor slecht 15 seconden en behoudt de leiding in klassement na vijftien ritten. Morgen is een rustdag.