1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

 

De kopgoep met Mike hield stand tot op de slotklim. Van start tot finish toonde hij zich strijdvaardig, maar de overwinning was voor de betere klimmer Kévin Vauquelin. Bij de eerste beklimming van San Luca moesten Mike en drie anderen lossen, maar ze keerden even later voorin terug. Een demarrage van Mike bij de tweede beklimming leverde niets op, maar die van Vauquelin - de beste klimmer - was raak en zorgde ervoor de kopgroep verbrokkelde. Niemand kon hem volgen en solo arriveerde de Fransman in Bologna. Mike werd 8e na een zware dag in de frontlinie.

Vanaf de start in de kopgroep
Meteen na de start in Cesenatico van Bologna probeerde een aantal renners een gat te slaan. Ook Mike liet zich zien en slaagde erin met 10 anderen de vlucht van de dag te vormen De namen: Jonas Abrahamsen (Uno-X), Hugo Houle (Israel-Premier Tech), Axel Laurance (Alpecin-Deceuninck), Nelson Oliveira (Movistar), Quentin Pacher (Groupama-FDJ), Cristian Rodriguez en Kévin Vauquelin (Arkéa-B&B Hotels), Harold Tejada (Astana), Mike Teunissen (Intermarché-Wanty) en Bram Welten (DSM-Firmenich)en Jordan Jegat (TotalEnergies). Het peloton vond het wel goed en pogingen van o.a. Van Moer en Matthews om de oversteek te maken mislukten.

Het duo Romain Bardet en Frank van den Broek van dsm-firmenich PostNL domineerde het laatste koersuur in dd eerste etappe van de Tour de France. Van den Broek vanuit de vlucht en Bardet met een aanval. Na de 206 kilometer lange etappe van Florence naar Rimini was Bardet als eerste aan de finish, waardoor hij ook de eerste gele trui mocht aantrekken. Met dus een hoofdrol voor Frank van den Broek. Mike loste op 73 kilometer van de meet, op één van de beklimmingen. Op dat moment zat het peloton op 3,5 minuut van de koplopers. Uiteindelijk kwam Mike in een grote groep als 133e binnen op 29 minuten en 14 seconden.

Italiaanse Grand Départ

Voor de start van de 111e Tour de France reisde het peloton af naar Florence, voor het eerste Italiaanse Grand Départ ooit. De openingsetappes kende zeven beklimmingen in een rit van 206 kilometer naar Rimini. Met in totaal 3600 hoogtemeters. Na ongeveer twintig kilometer raakten zeven renners voorop, met daarbij Frank van den Broek, Matej Mohoric, Valentin Madouas, Ion Izagirre, Clément Champoussin, Sandy Dujardin en Mattéo Vercher. Later sloten ook een sterke Jonas Abrahamsen en Ryan Gibbons aan.

UAE Emirates opent finale

De echte finale begon ongeveer 75 kilometer voor de meet, want toen volgden vier serieuze klimmetjes in een tijdsbestek van 40 kilometer. Veel renners moesten lossen in de finale. Ook vooraan wat Van den Broek bleef nog over met Madouas en Abrahamsen. Bardet sprong daarna alleen weg vanuit het peloton en bleef in de finale over met zijn ploegmaat Van den Broek.

Op zaterdag 29 juni begint Intermarché-Wanty aan haar zevende Tour de France in Florence, Toscane, met het oog op Nice op 21 juli. Het Belgische World Team presenteert een selectie met de ambitie om zijn allereerste etappezege in de Tour te behalen en bij de beste tien renners in het individuele eindklassement te horen.

Parcours, van Italië naar Nice

Intermarché-Wanty zal deelnemen aan een editie van de Tour de France met een onuitgegeven Grand Départ en finale. Voor het eerst start deze 111e editie van de Tour op 29 juni in Italië, voor drie etappes in de Botte-regio. Voor de allereerste keer finisht de Grande Boucle niet in de hoofdstad, maar in Nice, met een tijdrit aan de Côte d'Azur op 21 juli.

De eenentwintig etappes door Italië, San Marino, Monaco en Frankrijk zijn onderverdeeld in twee individuele tijdritten, acht vlakke etappes, vier heuvelachtige etappes, waaronder één met niet geasfalteerde sectoren, en zeven bergetappes. Naast de etappes in de hoogten van de Apennijnen en het Centraal Massief zijn er vier etappes met een topfinish in de Pyreneeën of de Alpen.

De openingsetappe tussen Florence en Rimini kent de grootste hoogteverschil in de geschiedenis op 3.600 meter. Op de tweede dag belooft een dubbele beklimming van de Madonna di San Luca een zware finish naar Bologna, de dag voordat de sprinters hun eerste kans krijgen in de langste etappe van deze editie naar Turijn.

Het peloton trekt op dag vier naar de Franse Alpen, met een finish onderaan de Col du Galibier. De eerste tijdrit vindt plaats op dag zeven, met een etappe van 25 kilometer naar Gevrey-Chambertin, en gaat vooraf aan een spectaculaire negende etappe met 32 kilometer onverharde wegen rond Troyes, verdeeld in veertien sectoren.

Mike is als vierde geëindigd in het Nederlands kampioenschap in en rondom Arnhem. Zijn vroegere ploegmaat Dylan Groenewegen werd de nieuwe kampioen. Na 199 kilometer bleven ook Olav Kooij (als tweede) en Ramon Sinkeldam (als derde) Mike voor. Al was het verschil met Sinkeldam erg klein.

Na de start in het centrum van Arnhem stonden twee lussen centraal in het NK-parcours. Eerst wachtte de renners de ‘Posbank Omloop’, een rondje van ongeveer 15 kilometer die negen keer afgelegd moest worden met daarin de Posbank en de Emmapiramide. Daarna werd de finale verreden op een rondje van acht kilometer in Arnhem, dat zeven keer afgelegd moest worden.

Het regende aanvallen in beginfase

Er reed een groep weg met Mike, Pepijn Reinderink, Sam Oomen, Cees Bol, Sjoerd Bax en vier renners van Visma | Lease a Bike. Te gevaarlijk vond het peloton en de situatie werd snel rechtgezet. Een vluchtpoging van Bauke Mollema, Bart Lemmen en Jelte Krijnsen later in de koers kreeg vervolgens wel wat ruimte, waarna Jelle Johannink en Pepijn Reinderink de sprong probeerden te maken. Ook een groep met Sam Oomen, Tim van Dijke, Oscar Riesebeek, Nils Sinschek en Rick Ottema reed uit het peloton weg op de eerste rondjes over het Arnhem-circuit.

Søren Waerenskjold heeft het spel met de seconden gewonnen en is de eindwinnaar van de Baloise Belgium Tour 2024. In de slotrit rond Brussel wist de Noor zijn leidende positie te verstevigen in de Gouden Kilometer. De slotrit werd gewonnen door Tim Merlier, die Jasper Philipsen klopte in een fair sprintduel. Mike hield zich bezig met het positioneren van Gerben Thijssen, maar het duo raakte elkaar kwijt. Thijssen werd zesde.

In de openingsfase reed een kopgroep weg met De Bondt, Desal, Grignard, Godfroid en Willems. Een achtervolgende groep wist nog de oversteek te maken. Lidl-Trek van Vacek hield het gat klein in het peloton.

Leider pakt extra seconden

Waerenskjold klopte Aranburu en Vacek in de eerste sprint, waardoor de Noor zelfs uitliep in het klassement. Daarna volgde een onrustige fase waarin meerdere renners probeerden te ontsnappen, maar waarin de sprintersploegen de controle hielden.

Alex Aranburu heeft op de één na laatste dag van de Baloise Belgium Tour de vierde rit gewonnen in Durbuy. Søren Wærenskjold blijft leider en zag Vacek tot op twee seconden naderen. Mike kwam in de tweede groep binnen. De organisatie koos weer voor de Ardennenrit van de afgelopen twee edities. De renners werden van bij de start in Durbuy op een lokaal rondje gestuurd van 31,9 kilometer, met daarin liefst zes lastige hellingen.

Grote kopgroep onder controle

We moesten slechts zeven kilometer wachten op de kopgroep van de dag. Een versnelling van vier man trok nog eens acht renners mee in hun wiel. Zo vormde al snel een kopgroep van twaalf man. Hierbij zaten Cavagna, Abrahamsen, Svrcek, Retailleau, Smith en Pablo Sevilla. Verder: Hermans, De Vylder, van Krimpen, Scherpenbergh, Haest en Willems

De vluchters kregen nooit echt veel voorsprong. Bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong verdwenen en kon de koers eigenlijk beginnen. Zeker toen Vacek als nummer twee in de rangschikking een halve minuut voorsprong nam. Hij nam drie maal 3 seconden bij de Gouden Kilometer. Inmiddels had hij met Mikes ploegmaat Rota, Berckmoes en Blackmore drie metgezellen gekregen.

In de 3e etappe van de Baloise Belgium Tour bleek het sprinttreintje van de Waalse ploeg vorderingen te maken. Mike deed zijn werk voorbeeldig in de lastige slotfase en zette Gerben keurig af. Deze eindigde op een keurige derde plaats achter Jasper Philipsen (Alpecin) en Olav Kooij, Tim Merlier, de winnaar van gisteren, werd 4e. Een uitbollende Mike kwam  bij de baseliek van Scherpenheuvel in de groep over de streep.

Gouden Kilometer
Leider Søren Waerenskjold deed goede zaken door in de Gouden Kilometer bonificatieseconden te pakken, net als twee ploegmaats van hem die ook scoorden en zo de concurrenten te slim af waren.

Voor in de groep
Na de start in Turnhout reed al snel de onvermijdelijke vroege vlucht weg. De kleine voorsprong die de zeven hadden, werd ongewild even vergroot door een valpartij in het peloton op de gladde kasseien van de Kerkstraat. Voor Mike geen probleem, want ook op dat punt reed hij voor in de groep. Even was het oorlog, want veel renners reden plotseling op achterstand. 40 km voor de finish konden ze weer aansluiten bij de eersten. Net voor de Gouden Kilometer was het gedaan met de vluchters en kon iederen zich opmaken voor een sprint.

Tim Merlier (Soudal-Quick Step) greep de eerste sprinterskans op de hellende aankomststrook van De Wandelaar in Knokke-Heist. Hij timede hij zijn eindschot beter dan Jasper Philipsen. Verrassend was de 6e plaats van Mike die in de slotfase met o.a. Laurenz Rex de lead-out voor Gerben Thijssen uitvoerde, maar deze moest uiteindelijk zelf zijn weg zoeken en strandde op een  voor hem teleurstellende 9e plaats.

De vroege vluchters werden vandaag al snel ingerekend en een voltallige groep kon hierdoor beginnen aan de 2 lokale ronden van 20 km in de West-Vlaamse kustplaats. De Gouden Kilometer in de laatste ronde leverde een felle strijd op voor de bonificatieseconden en meteen daarna formeerden zich al de sprinterstreintjes, waarbij dat van Intermarché een goede indruk maakte. Helaas zonder het gewenste resultaat. Door de massasprint verandert er weinig in het algemeen klassement.

In twee etappewedstrijden in twee weken probeert Intermarché de sprinttrein voor Biniam Girmay en Gerben Thijssen op Tourniveau te krijgen. Na de succesvolle ZLM Tour met eindwinst voor Rune Herregodts begon Mike vandaag  in Beringen aan de Baloise Belgium Tour. De eerste etappe was een vlakke, individuele tijdrit van 12 km.  

Herregotdts 3e
Søren Waerenskjold  bleek net als vorig jaar de  snelste. Mathias Vacek (Lidl-Trek) werd tweede. De derde plaats ging naar Rune Herregodts (Intermarché-Wanty) die afgelopen week de tijdrit in de ZLM Tour op zijn naam schreef.

Middenmoot
Daan Hoole, die net voor Mike startte, zette als eerste een richttijd neer die lang bleef staan. Uiteindelijk werd hij achtste. Mike gaf al voor de start aan dat hij niet zo'n goede tijdrit zou kunnen rijden als in de ZLM Tour. Toen kon hij nog wat compenseren in de bochten, maar vandaag was het alleen maar rechtdoor gaan. Bovendien is het niveau van het deelnemersveld hoger. Het zal wel middenmoot worden, dacht hij. En dat was ook zo. Zijn gemiddelde snelheid van ruim 51 km was goed voor een 45e plaats in een deelnemersveld van 165 renners.

Tweemaal winst in een bonificatiesprint zorgde ervoor dat Mike de ZLM Tour kan afsluiten met een mooie 8e plaats in de eindklassering, waarin ploeggenoot Rune Herregodts definitief het geel veroverde en Roel Vansintmaartensdijk 4e werd. Ook het ploegenklassement ging naar het team.

Voorop in de wind
De wind zorgde er al vroeg voor dat er waaiers ontstonden. Enige tijd  reed Mike zelfs met twee anderen voorop, maar de voorsprong bleef beperkt en het peloton keerde terug. Even later kon een groep van 11 ontsnappen, met daarin weer Mike en nu ook leider Herregodts, die gisteren de slag miste.