Begin december werd de supportersvereniging benaderd door de redactie van het Fiets magazine. Het maandblad bestaat al bijna 40 jaar en wordt gemaakt door en voor fietsers. We maakten daarom een afspraak met de technische redacteur Menno Grootjans en fotograaf Remco Veurink. Met z'n vieren verzamelden we ons bij 'suppportershome' Roelanzia.

We spraken enkele dagen geleden Mike vanuit zijn Spaanse trainingsadres. Hieronder een korte weergave van zijn ervaringen.

Mike: "December staat meestal in het teken van het eerste trainingskamp met de ploeg en de eerste échte voorbereiding op het nieuwe wielerjaar. In dit Corona jaar is alles anders en dus ook deze voorbereiding. Het is niet verstandig om met z'n allen naar het buitenland af te reizen. En dus wordt naar mogelijkheden gezocht om op individuele basis een trainingskamp te beleggen. Of dat dan verstandig is, blijft natuurlijk een discussiepunt.

In de voorbereiding op de online Supportersdag van 19 november werd het idee geboren om een Challenge te organiseren. Op onze jaarlijkse supportersdag rijden veel supporters samen met Mike een toertocht van ongeveer twee uurtjes. Door de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. De Challenge Piëlrundje was daarom een perfect alternatief.

Op het einde van het jaar wordt er op allerlei manieren teruggekeken. De jaaroverzichten en ook de statistieken vliegen om je oren. Zaterdag 6 juli werd door de gele trui van Mike natuurlijk een gedenkwaardige dag. Bijna alle media keken de laatste dagen terug met Mike op deze droomdag.

Het was een fantastisch jaar! Ik wil jullie allemaal bedanken voor de geweldige support. En voor iedereen alvast fijne feestdagen.Op naar een mooi, gezond en sportief succesvol 2020!

Mike

Pas in de laatste ronde slaagde Mike erin om zijn Belgische rivaal Jens Gijs definitief te lossen en kon hij 'op zeker' de laatste modderstroken nemen op weg naar de streep die bijna in de smurrie verdwenen was. Boxtel kreeg een gedroomde winnaar in het regenballet op recreatieplas De Langspier. Achter Gijs knokte Kelvin Bakx zich naar de derde plaats.

Het afgelopen jaar kenmerkte zich natuurlijk vooral door de ritzege en de gele trui in de Tour de France. Dat staat buiten kijf. Maar ook de eerste hoogtestage in de Sierra Nevada en de voortdurende top tien klasseringen in het najaar waren opvallende feiten in het wielerjaar 2019. Zo stonden er in oktober 86 wedstrijddagen achter zijn naam. Geen enkele Nederlandse renner stond vaker aan de start.

Aanstaande vrijdag (20-dec) wordt om 13.00 uur het team Jumbo-Visma gepresenteerd aan de wielerpers. De Nederlandse WorldTour formatie verblijft op dit moment nog in Spanje voor het eerste trainingskamp van het nieuwe wielerseizoen. De tv zender Eurosport is vrijdag vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur live aanwezig bij de presentatie in Amsterdam. Naar alle waarschijnlijkheid zal de ploeg bekend maken welke renners waar gaan starten in 2020.

Op het Limburgse sportgala Go for Gold werden in de Venlose Maaspoort de Limburgse sportprijzen uitgedeeld. Mike deed mee in de uitverkiezing van de Limburgse sporter van het jaar en moest het opnemen tegen Formule 1 rijder Max Verstappen en handboogschutter Mike Schloesser. Verstappen werd door Mikes ex-ploegmaat Roy Curvers uitgeroepen tot de prijswinnaar.

In november en december worden er verschillende uitverkiezingen georganiseerd. Zo koos de Club van 48 in 's-Hertogenbosch, Mathieu van der Poel tot beste wielrenner van het jaar 2019. Vorige week werd Mike in de schouwburg van Venray uitverkozen tot de Limburgse wielrenner van het jaar. Hij liet in deze uitverkiezing zowel Wout Poels als Tom Dumoulin achter zich.

De presentatie van Team Jumbo-Visma stond in het teken van de onthulling van de nieuwe kleding en het teamlogo, terugblikken op een succesvol 2018, sponsornieuwtjes en een uiteenzetting van de sportieve plannen. Op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel stonden de wielrenners en de schaatsers van Team Jumbo-Visma zij aan zij.

Na afloop van het voor hem succesvol verlopen EK Beachrace (zilver) kon Mike zich douchen bij de tante van Jonne Seriese, producer van podcasts voor De rode lantaarn. Journalisten Willem Dudok en Tim de Gier verruilden hun Amsterdamse studio voor de Scheveningse opnamelocatie om een uur te praten met Mike.

Vanmorgen rond 9.00 uur speldde Mike voor de laatste maal een rugnummer op een Sunweb-trui. Het EK Beachrace in Scheveningen was zijn afscheidswedstrijd van de ploeg waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam. Theo Schilder Tweewielers uit Alkmaar zorgde ervoor dat Mike zich op een prachtige Giant mountainbike kon meten met de beste strandracers.

Mike was genomineerd voor één van de Venrayse sportprijzen. De jury van Peel en Maas TV Sportgala Venray maakte begin december alle nominaties bekend. De prijzen werden in zes verschillende categorieën op maandagavond 18 december bekendgemaakt in hotel Asteria. Voormalig topturnster Verona van de Leur was de hoofdgast op dit Venrays Sportgala.

Mike maakte dit jaar vrij laat een eind aan het wegseizoen 2017. Hij was eind oktober nog actief in de Tour of Guangxi. Dat wil niet zomaar zeggen dat hij ook later gaat beginnen aan het nieuwe seizoen. In tegendeel zelfs. Mike staat op dinsdag 16 januari 2018 aan de start van de 20e editie van de Santos Tour Down Underin Australië.

Na de traditionele kerstveldrit van Reusel mocht Mike voor de tweede keer dit veldritseizoen op het podium plaatsnemen. Na zijn overwinning in Boxtel wist Mike dat hij in de nationale crossen mee kan doen in de strijd om de eerste plaats.

Op de mooie omloop rond Recreatieplas De Langspier toonde Mike zich vanmiddag heer en meester. Al snel na zijn start in de veldrit van Boxtel reed hij naar de koppositie.

Journalist Youri IJnsen van Wielerflits had een gesprek met Mike over zijn deelname aan veldritten. Lees hier het interview.

Op maandag 21 december wordt in Hotel Asteria het Sportgala Venray gehouden. Mike is met vier anderen genomineerd voor Sportman van het Jaar. Klik hierom op Mike te stemmen.
Het stemmen kan vanaf dinsdag 15 december 12.00 uur tot donderdag 17 december 12.00 uur. Niet vergeten dus......

Mike vertrok afgelopen maandag voor zijn eerste trainingskamp richting Spanje. Na een rustige maand november wordt vanaf december weer opgebouwd naar het nieuwe seizoen.Zo stonden er een aantal duurtrainingen op het programma met een lengte van 80 tot 135 kilometer. Verder werden er lactaattesten uitgevoerd.

Mike herstelt op dit moment nog van de tweede sleutelbeenbreuk van dit jaar. Hij is de vorige week met het nieuwe team LottoNL-Jumbo in het Spaanse Alicante geweest. In dit kort trainingskamp werd natuurlijk getraind, maar er werd ook gesproken over de doelstellingen.

De laatste twee maanden van het jaar staan altijd in het teken van de uitverkiezingen. Zo was Mike genomineerd voor de Limburgse renner van het jaar. De Club van 24 koos voor Tom Dumoulin, die derde werd op het WK tijdrijden in Spanje.

Het laatste weekend voor de "break" was een erg mooi weekend met cross in Koksijde en Gieten. 2 wedstrijden waar ik graag rijd en vooral Koksijde blijft ondanks de zwaarte van het parcours toch één van mijn favorieten.

Back to Top