Lippenhovestraat, Paddestraat, Oude Kwaremont, Kortekeer, Wolvenberg, Berendries, Berg Ten Houte, Kanarieberg, Koppenberg, Paterberg, Mariaborrestraat: de wielerlitanie van De Ronde. Zondagmorgen staat Mike voor de vijfde maal aan de start van deze beroemde koers. Door blessures ontbreken 2020 en 2021 in zijn lijstje.

Mathieu van der Poel toonde zich na zijn Italiaanse koersen vandaag voor het eerst in Vlaanderen. Vier dagen voor de 'Hoogmis'won hij voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix was in een aantrekkelijke finale beter dan Tiesj Benoot in een sprint met twee. Zij waren in de finale weggereden uit een kopgroep van acht. Mike kwam als 28e over de streep op iets meer dan vier minuten.

Aanstaande woensdag opnieuw een belangrijke klassieker in Vlaanderen, Dwars door Vlaanderen. Deze wedstrijd haalt de 200 kilometer niet. Na 183,9 kilometer, dertien hellingen en vijf kasseistroken komen de renners over de meet in Waregem. De laatste klim, de Holstraat, ligt op ruim 8 kilometer van de meet. Dylan van Baarle is de laatste winnaar. Mike staat aan de start en bewaart natuurlijk mooie herinneringen aan deze koers. Op 28 maart 2018 werd hij twee seconden achter Lampaert tweede.

Een Afrikaanse winnaar hadden we misschien niet gelijk verwacht. Maar hij kwam er wel. Biniam Girmay (Intermarché-Want-Gobert) won na 249 kilometer in een sprint de klassieker Gent-Wevelgem. Hij was de snelste uit een kopgroep van vier renners. Mikes ploegmaat Christophe Laporte werd tweede voor Dries van Gestel en Jasper Stuyven. Girmay was afgelopen vrijdag ook al vijfde in de E3-Prijs in Harelbeke. Mike werd 51e op 1 minuut en 30 seconden van de Eritreeër.

Een twaalfde plaats in de E3 Saxo Bank Classic is een prima resultaat nadat Mike moest passen in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice en ook Milaan-San Remo moest schrappen. Hij kwam na de Oude Kwaremont in een tweede groepje terecht en finishte op 3:30 minuten van de winnaar Wout van Aert.  De kopman van Jumbo-Visma versnelde op de Paterberg en alleen zijn ploegmaat Laporte kon volgen. Het duo had een voorsprong van 1:35 minuten aan de finish op de acht achtervolgers.

Mike zal aanstaande vrijdag terug in koers verschijnen. Niet helemaal fit gaf hij op in Parijs-Nice en koos er in overleg met de ploegleiding voor om Milaan-San Remo te schrappen. Nadat de frisheid eind vorige week terugkwam, plande Mike een stevig trainingsblok in zowel de Ardennen als in Luxemburg. Hij is door deze korte afwezigheid vooral benieuwd hoe het gaat.

Opnieuw een sterk optreden van de Jumbo-Visma mannen in de laatste etappe van Parijs-Nice. Wout van Aert loodste zijn ploegmaat Primož Roglič naar de eindzege. De Sloveen had uiteindelijk in het eindklassement 29 seconden voorsprong op Simon Yates, die de laatste etappe in Nice won. De Brit bleef met Van Aert, Roglic, Martinez en Quintana over op de laatste klim van de laatste rit. De laatste twee moesten lossen. Yates versnelde en hield een voorsprong over van 9 seconden op het Jumbo-duo.

Op de top van de laatste klim zag het ernaar uit dat Van Aert de kans kreeg het werk van zijn ploegmaats te bekronen met een zege, maar deze was verrassend voor Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies). In de finale sprong hij weg op een licht hellende strook.

Gelukkig voelde Mike zich vanmorgen fitter dan gisteren en kon hij tot 60 km voor de aankomst zijn werk doen in de Jumbo-trein, die lang het peloton aanvoerde in de lastige bergrit naar Saint-Sauveur-de-Montagut: wind op kop en 3 beklimmingen van eerste categorie. Nadat Mike de steeds kleiner wordende groep moest laten gaan, zagen we in korte tijd de andere Jumbo-mannen ook afhaken.

Na 3 podiumplaatsen op een rij vlamde Wout van Aert dan toch naar zijn overwinning in Parijs-Nice. In de tijdrit was hij enkele seconden sneller dan ploegmaats Primoz Roglic en Rohan Dennis. Een niet fitte Mike eindigde in de middenmoot als 80e.

In de laatste 2 km reed het geel-zwarte treintje prominent van voren. De mannen Jumbo-Visma kenden de lastige finale die licht bergop was. Mike keek af en toe om. Hij wilde zeker te weten dat Wout van Aert aan zijn wiel zat. De lead-out van Mike mocht er zijn. Christophe Laporte nam even over en Wout was gelanceerd.

Wout van Aert, Promoz Roglic, Christophe Laporte en Mike Teunissen hadden de strijd in de wind overleefd. Met nog 60 km te gaan gaven de geelzwarten op kop van de eerste waaier vol gas richting Orléans. En toen … - inderdaad op het verkeerde moment – een lekke achterband bij Mike.

Het resultaat van de inspanningen van Mike en zijn ploeggenoten mocht er zijn: na de slotklim op 6 km van de finish knalden drie hardrijders van Jumbo-Visma naar Mantes-la-Ville. Het uitgedunde peloton moest zich gewonnen geven en kwam pas 20 seconden na het sterke collectief binnen. Juichend reden Roglic (tweede) en Van Aert (derde) en Laporte over de streep. De Fransman mocht winnen en begint morgen in de leiderstrui aan de tweede etappe.

Zondag 6 maart begint Mike met zijn ploeggenoten in Mantes-la-Ville aan de 80e editie van Parijs-Nice. De eerste drie ritten zijn vrij vlak, woensdag staat in Domérat een korte tijdrit over 13 km op het programma.