1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Nu de Tourselectie bekend is voor het Team Jumbo-Visma, is de verdere planning voor Mike ook duidelijk. Helaas is Mike niet geselecteerd voor de Tour, die op 1 juli in Kopenhagen (Denemarken) van start gaat. Wel is hij voorlopig geselecteerd voor de Vuelta.

Tourploeg
De definitieve Tourploeg bestaat dit jaar uit Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Sepp Kuss, Nathan van Hooydonck, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte en Tiesj Benoot.

Merijn Zeeman licht de keuze van de Tourploeg toe: “We hebben uiteenlopende ambities dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen. We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken. Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui.

Reactie Mike:

Wat vind je van de keuze voor de Tourselectie?
Mike: "Een mooie ploeg, heel sterk. Zeker ook met de jongens van het voorjaar. Ik had al snel door dat ik me niet in die ploeg zou rijden."

Had je het verwacht?
Mike: "Ik had gehoopt een goed voorjaar te rijden, en op zich was het ook niet slecht. Maar het verschil met de andere jongens is simpelweg te groot. Dus ik had het wel verwacht uiteindelijk."

Betekent dit nu ook dat de Vuelta op je voorlopige programma komt te staan?
Mike: "Ja, omdat we daar ook hoge ambities hebben. De eerste drie dagen koersen we in Nederland, met een belangrijke ploegentijdrit als proloog op 19 augustus in Utrecht. En met Primož hebben we natuurlijk een kandidaat-winnaar voor de eindzege. In juli ga ik dan opnieuw op stage, deze keer in het Franse Tignes. Voor het wedstrijdritme pak ik de Ronde van Polen begin augustus nog mee."