1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De twee belangrijkste voorbereidingskoersen voor de Tour zijn de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland. Mike zal morgen in de Küsnacht aan deze 8-daagse gaan beginnen. Zonder verwachtingen na zijn valpartij in de Ronde van Noorwegen.

Pittig parcours in deze 85e uitgave

De Tour de Suisse, die vaak mooie beelden oplevert, begint dit jaar niet zoals gebruikelijk met een proloog, maar met een rit in lijn in de regio van de Zürichsee. Via de Jura en Centraal-Zwitserland komen de renners in Ticino, Wallis en het buurland Liechtenstein terecht. In de twee zware Alpenetappes over onder meer de Nufenenpas, de Moosalp en de Lukmanierpas op de zesde en zevende dag krijgt het klassement vorm. Deze etappes hebben bovendien een aankomst bergop. De ronde eindigt op zondag 19 juni met een tijdrit over bijna 26 kilometer. De favorieten zijn: Evenepoel, Vlasov, Adam Yates, Fuglsang en Daniel Felipe Martinez.

Jumbo-Visma voor dagsucces

Jumbo-Visma richt zich in de Ronde van Zwitserland vooral op dagsucces. Rohan Dennis en Sepp Kuss krijgen het gezelschap van vijf Nederlanders. “We hebben een sterk team aan de start, ook al focussen we ons niet op het algemeen klassement”, zegt ploegleider Marc Reef op de website van het team.

De geel-zwarte brigade start met Pascal Eenkhoorn ( rugnummer 123), Robert Gesink (122), Rohan Dennis (121), Sepp Kuss (124), Sam Oomen (125) en Timo Roosen (126). Mike draagt het rugnummer 127. Hij stond in 2015, 2017 en 2021 al eerder aan de start in deze wedstrijd.

Zonder verwachtingen aan de start

Mike: “In de eerste plaats ben ik al blij dat ik fit genoeg ben om af te reizen naar Zwitserland. Maar ik moet onder ogen zien dat mijn vorm aardig is ingeteerd. Het is niet realistisch om verwachtingen te hebben in deze toch pittige Ronde van Zwitserland. Zo ga ik er ook in, dan kan het alleen maar meevallen. Ik zit nu – na Noorwegen - een klein weekje op de fiets en heb slechts wat duurtrainingen gedaan. Over een week weten we meer."

Speculaties rondom Tourselectie Jumbo-Visma

De speculaties over de Tourselectie van Jumbo-Visma zijn dagelijks op de wielersites te lezen. Sportief-directeur Merijn Zeeman heeft aangegeven dat alleen Wout van Aert, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zeker zijn van een plek. Zij zijn deze week actief in het Criterium du Dauphiné. De andere vijf worden na de Ronde van Zwitserland geselecteerd uit een groep van acht renners onder wie Mike. Verder bestaat de selectie uit: Benoot, Laporte, Kuss, Dennis, Van Hooydonck, Gesink en Kruijswijk.

TV

De Ronde van Zwitserland is iedere dag rechtstreeks te zien op Eurosport 1 en via de Eurosport Player. De finish is dagelijks tussen 16.45 uur en 17.30 uur.
Natuurlijk zorgen we ook voor een dagelijks verslag op deze site. Met de laatste nieuwtjes uit Zwitserland en een reactie van Mike.