1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mikes voorspelling kwam uit. De bergrit - de koninginnenrit – gooide hem en andere niet-klimmers uit de top van het klassement. Maar hij toonde zich wel in de koers!

Weer waaiers
In de spectaculaire derde etappe zat Mike in de eerste groep toen Ineos direct na de top van de tweede klim van de dag het peloton in waaiers uiteen liet spatten. Dat Mike even later moest lossen, kregen de tv-kijkers niet te zien, maar na een lange afdaling, slaagde Mike er in het dal in met de tweede groep weer van voren aan te sluiten.


Controleren
Gelukkig had Mike net zijn windjack afgegeven bij de ploegleiderswagen toen het werken geblazen, was, want een demarrage van ploeggenoot Michel Hessmann hield lang stand en met Timo Roosen en Nathan van Hooydock probeerde Mike de koers te controleren. De voorsprong van Hessmann ging zelfs naar de twee minuten, totdat de echte klimmers gas gaven en de meesten – onder wie alle Jumbo-mannen – niet meer konden volgen.

Solo
Een indrukwekkende Remco Evenepoel arriveerde solo op de Gaustatoppen, een van de hoogte bergen van Noorwegen. Johannessen, de man in de leiderstrui, had al snel moeten passen. Evenepoel heeft in het algemeen klassement 46 seconden voorsprong op Jay Vine en 1.24 min. op Plapp, ex-leider Johannessen is vierde. In het gezelschap van Timo Roosen bereikte Mike de finish. Hij werd 45e. Hun achterstand bedroeg 15:04  minuten. In het algemeen klassement staat hij 32e op 15:23 min. van de leider, in het puntenklassement 5e.

Verrast door het verloop van de rit? "Nee, eigenlijk niet."
In de eerste waaier, gelost en weer terug? "Ja, ik moest van ver komen en deed een lange sprint om aan te sluiten. Maar ik kwam daarna niet echt in de waaier. Dus, dan houdt het even op. Bovendien wilde ik me vandaag sparen."
Morgen? "We moeten even kijken. We zijn benieuwd hoe de finale is."


Vrijdag

De vierde etappe van Hovden naar Kristiansand (234 km) voert na de start over vrij vlakke wegen, maar de twee lokale ronden in de aankomstplaats voeren de renners over een lastig klimmetje van 1 km. Wellicht liggen hier kansen voor Mike. Eurosport Player zendt uit vanaf 16.00 uur. De finish is weer rond 18.00 uur.