1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vanaf 9.00 uur worden zondag op het Vrijthof in Maastricht de mannen- en vrouwenploegen gepresenteerd die deelnemen aan de Amstel Gold Race. Als laatsten verschijnen Mike en zijn ploeggenoten van Jumbo-Visma op het podium. De renners starten om 10.20 uur en finishen rond 17.00 uur in Valkenburg.

Welk deel van de Amstel verkennen jullie vrijdag?
"Ik heb nog geen idee. Ik gok de finale ..."
Fit genoeg om mee te doen in de finale?
"We hebben genoeg jongens die dat beter kunnen. Opnieuw is het dus mijn taak om te anticiperen of te ondersteunen. Zelf finales rijden is nu niet aan de orde."
Een speciaal gevoel om te starten in Maastricht en daarna over de Limburgse heuvels te rijden?
"Ja, dat is altijd leuk."
De Supportersclub is aanwezig. Vang je onderweg daarvan iets op?
"Dat ligt eraan. In wedstrijden zoals afgelopen week in Vlaanderen is het zo druk dat je gewoon een muur van geluid hoort.  Eigenlijk verwacht ik dat zondag ook."

33 hellingen
De 56e editie van de Amstel Gold Race wordt zondag verreden. Meestal is de race de week na Parijs-Roubaix, maar in verband met Franse verkiezingen hebben beide wedstrijden dit jaar van plek op de kalender gewisseld. De Nederlandse klassieker is dit jaar 254,1 kilometer lang en telt 33 hellingen, o.a. Slingerberg, Adsteeg, Loorberg, Sibbergrubbe, Keutenberg, Gulpenerberg, Cauberg.  Na de voorlaatste finishpassage in Valkenburg leidt de slotronde van 21 km over Geulhemmerberg en Bemelerberg.(foto: door de Konijnenpijp in de Ronde van Vlaanderen)

Jumbo-Visma
Wegens de pandemie vond de Amstel Gold Race vorig jaar plaats op een afgesloten circuit. Tom Pidcock verloor toen de millimetersprint van Wout van Aert. Deze ontbreekt dit jaar door een coronabesmetting dit jaar in de selectie van Jumbo-Visma. Aan de start verschijnen: Tiesj BenootMike Teunissen, Christophe Laporte, Nathan Van Hooydonck, Jos van Emden, Timo Roosen en Tom Dumoulin.

Tv
Via NOS, Sporza en Eurosport is de wedstrijd te volgen. Ook L1 verzorgt een reportage.