1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Lippenhovestraat, Paddestraat, Oude Kwaremont, Kortekeer, Wolvenberg, Berendries, Berg Ten Houte, Kanarieberg, Koppenberg, Paterberg, Mariaborrestraat: de wielerlitanie van De Ronde. Zondagmorgen staat Mike voor de vijfde maal aan de start van deze beroemde koers. Door blessures ontbreken 2020 en 2021 in zijn lijstje.

De iconische rit door het Vlaamse land kent steile klimmetjes en verraderlijke kasseienstroken. In Antwerpen klinkt om 10.00 uur het "Heeren vertrekt" op de Antwerpse Grote Markt. De finish van de wedstrijd over 275 km zal rond 16.30 uur zijn in Oudenaarde.

Het team met Van Aert?
De sterke Jumbo-Visma-formatie bestaat uit: Wout van Aert (11), Tiesj Benoot (12), Cristophe Laporte (13), Eduardo Affini (14), Mike Teunissen (15), Timo Roosen (16) en Nathan van Hooydonck (17).
Update: donderdagmiddag maakte de ploeg bekend dat Wout van Aert niet meegaat met de parcoursverkenning. Hij is ziek en zal zondag waarschijnlijk niet starten. Zijn beoogde vervanger is Mick van Dijke.
Update vrijdagavond: Wout van Aert start niet.

Tv
Vanaf de start is De Ronde live te volgen via Sporza en Europsort Player. NOS en Europort beginnen de uitzending wat later.

Met vertrouwen aan de start?
"Jazeker. We hebben natuurlijk een paar echte topfavorieten in de ploeg. Dat is dus goed voor de moraal. Met mij gaat het ook wel aardig, maar niet goed genoeg om echte mee te kunnen doen."
Vertrek je met een opdracht?
"Ik hoop mijn taken natuurlijk goed uit te kunnen voeren. Iets wat sowieso wel voornaam is, want iedereen gaat op ons letten. We moeten dus 275 km scherp zijn. Daar ligt de focus. Als de finale begint, moet het hopelijk goed zitten voor onze mannen."
Op verkenning?
"We gaan vandaag (donderdag, red.) nog verkennen. Maar dat is toevallig daar trainen, want iedereen in de ploeg kent die wegen onderhand wel."
Merk jij tijdens de afgelopen klassiekers dat andere renners Jumbo beschouwen als de te kloppen ploeg?
"Ik weet niet zo goed hoe je dat zou moeten merken. Maar als wij niet mee zijn of zo, zal iedereen naar ons kijken."
Het wordt geen lenteweer … erg?
"Nou volgens de laatste berichten valt het allemaal wel mee. Het zal iets kouder zijn."