1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mathieu van der Poel toonde zich na zijn Italiaanse koersen vandaag voor het eerst in Vlaanderen. Vier dagen voor de 'Hoogmis'won hij voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix was in een aantrekkelijke finale beter dan Tiesj Benoot in een sprint met twee. Zij waren in de finale weggereden uit een kopgroep van acht. Mike kwam als 28e over de streep op iets meer dan vier minuten.

Politt was de verrassende vroege vluchter

Nils Politt was de opvallende naam in de vroege vlucht. De Duitser had gezelschap van alweer Johan Jacobs en alweer Mathijs Paasschens. Verder waren ook Kelland O’Brien en Aaron Verwilst bij de pinken bij kilometerpaal dertig. Ze namen maximaal vijf minuten, maar Mathieu van der Poel kwam niet alleen om te trainen. Hij liet zijn ploeg Alpecin-Fenix al vroeg controleren. Sterker nog, op 90 kilometer van de finish schudde het team al flink aan de boom.

Nog zonder resultaat

Alle coureurs zaten op een lint, maar geen totale verbrokkeling in het peloton. Wel afvallers achterin. Mick van Dijke  deed een poging, waarna Mike even later aansloot. Zij werden echter snel weer ingerekend. Op de stenen van de Mariaborrestraat zat weer alles samen.

Ontploffing op Berg ten Houte

Op Berg ten Houte trokken de Grenadiers van INEOS met Tom Pidcock en Ben Turner flink door. Nu konden alleen Van der Poel, Campenaerts, Küng en Benoot mee. Het zestal pakten al snel een voorsprong van een halve minuut. Op de Kanarieberg probeerde Stybar de sprong te maken, waarbij ook Mike oplettend mee schoof. Toen Pogacar bovenop nog eens versnelde kon niemand mee. Naar verwachting zou hij het gat wel dichtrijden, maar dat pakte anders uit. Hij kwam tot acht seconden van de leiders en  viel daarna terug in het peloton. Even later zat de Sloveen wel weer mee toen een tweede groepje ontstond. Inmiddels waren de koplopers ingehaald. En op Ladeuze zorgde Benoot voor verdere uitdunning. Alleen Politt en een sterke O'Brien konden de zes koplopers nog bijbenen. Met nog steeds veertig seconden op de achtervolgers.

'Vocsnor' Campenaerts zeer actief

In de laatste vijftien kilometer waren de kasseien van de Herlegemstraat en de klim van de Holstraat de laatste obstakels. In een spannende en aantrekkelijke finale probeerden renners solo weg te komen. Dat lukte niet, ook de duo's haalden het niet. Behalve Benoot en Van der Poel. In de sprint stond er echter geen maat op Van der Poel, die zo zijn tweede Dwars door Vlaanderen won. Benoot werd tweede en Pidcock sprintte naar de derde plaats.

Mike: "Vandaag opnieuw een intens koersje. Dat was ook onze verwachting met 180 kilometer. We zaten goed in koers tot Berg ten Houte, waar Mick van Dijke viel. Enkele van ons zaten achter deze valpartij. Op dat moment ontstond ook de kopgroep met Tiesj Benoot. Achter hem een paar keer gecounterd en op de Cote de Trieu helaas te ver om mee te zitten met de tweede groep. Zeg maar de groep met van Aevermaat en Pogacar. Vond ik wel jammer, anders ziet de koers er anders uit. Daarna was het gewoon klaar. Er reed ook nog een groep met Pascal Eenkhoorn weg. Wij reden daarna in de laatste kilometer weg. Ik voelde me eigenlijk wel goed vandaag, dus dat is zeker hoopgevend voor de komende wedstrijden."