1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Aanstaande woensdag opnieuw een belangrijke klassieker in Vlaanderen, Dwars door Vlaanderen. Deze wedstrijd haalt de 200 kilometer niet. Na 183,9 kilometer, dertien hellingen en vijf kasseistroken komen de renners over de meet in Waregem. De laatste klim, de Holstraat, ligt op ruim 8 kilometer van de meet. Dylan van Baarle is de laatste winnaar. Mike staat aan de start en bewaart natuurlijk mooie herinneringen aan deze koers. Op 28 maart 2018 werd hij twee seconden achter Lampaert tweede.

Nieuwe kansen voor Mike; laatste test voor de Ronde

Mike: "Nieuwe ronde, dus nieuwe kansen. Ik bewaar prima herinneringen aan deze wedstrijd. Ook een wedstrijd, die iets korter als de meeste andere wedstrijden in deze periode. Tiesj is onze kopman, maar ik ga mezelf mogen sparen tot in de finale. Eens kijken wat het wordt tussen Roeselaere en Waregem."

Parcours iets gewijzigd

Het parcours is iets aangepast ten opzichte van de voorgaande jaren. Zo zijn de Zeelstraat in Zulzeke en de Stooktestraat in Berchem toegevoegd, terwijl de coureurs meestal op de Ladeuze afdaalden. Maar dit keer gaan ze juist omhoog op de heuvel van 1,2 kilometer à 5,6%. Ook zijn de laatste twee klimmetjes, Nokereberg en Holstraat, omgedraaid.

Nog voor kilometerpaal 100 hebben de coureurs ​de Côte de Trieu, Stooktestraat, Hotond en Kortekeer achter zich gelaten. Zo gaat het door. Ongeveer elke tien kilometer ligt er wel weer een helling te wachten. Via de Berg Ten Houte en Kanarieberg bereiken de renners de ​combinatie Côte de Trieu en Hotond voor de tweede keer en niet veel later wachten de kasseien van de Mariaborrestraat. Die gaan bijna geruisloos over in de Ladeuze-klim. Op de top is er nog minder dan 40 kilometer te gaan. Na wat korte kasseistroken verschijnt de Nokereberg op ruim 20 kilometer van de streep.

Dwars door Vlaanderen start om 12.15 uur en de race finisht naar verwachting rond 16.45 uur.

Wie gaat starten voor Jumbo-Visma?

De geel-zwarte formatie komt woensdag aan de start met Tiesj Benoot (41), Pascal Eenkhoorn (43), Timo Roosen (44), Olav Kooij (46), Mick van Dijke (47) en David Dekker (42).

Volop TV

De televisiebeelden van de koers zijn vanaf 14.30 uur te zien op de Belgische zender Eén. Op de website van Sporza loopt er al vanaf 12.45 uur een liveticker. Een voorbeschouwend televisieprogramma van maandag 28 maart tot en met donderdag 31 maart. Iedereen  wordt dan in de stemming gebracht voor de Ronde van Vlaanderen in het programma Vive le Vélo – Leve de Ronde.

Nog een nieuwtje

Jumbo-Visma gaat vanaf 1 juli 2022 samenwerken met Gorillas. De van oorsprong Duitse bezorgservice verbindt zich als partner aan de ploeg. Vanaf de start van de Tour de France zal het rood-witte logo van Gorillas prijken op het tenue van de geel-zwarten.