1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een twaalfde plaats in de E3 Saxo Bank Classic is een prima resultaat nadat Mike moest passen in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice en ook Milaan-San Remo moest schrappen. Hij kwam na de Oude Kwaremont in een tweede groepje terecht en finishte op 3:30 minuten van de winnaar Wout van Aert.  De kopman van Jumbo-Visma versnelde op de Paterberg en alleen zijn ploegmaat Laporte kon volgen. Het duo had een voorsprong van 1:35 minuten aan de finish op de acht achtervolgers.

Jumbo verliest Van der Sande

De ploeg moest al na drie kilometer afscheid nemen van Tosh van der Sande. De Belg moest de strijd staken met een pijnlijke breuk in de elleboog. Van der Sande zou in de eerste koershelft een belangrijke pion zijn in de controle. De strijd voor de vroege vlucht duurde lang. Toen drie renners mochten vertrekken werden ze opgehouden door een gesloten spoorwegovergang. Het peloton kon weer herbeginnen.

Kopgroep van zeven

Na zeventig kilometer ontsnapten toch zeven renners: Mullen, Pöstlberger, Oss, Wallays, Van Moer en Norman Hansen. De kopgroep begon met ongeveer twee minuten voorsprong aan de heuvelzone. Bij het begin van de tv-uitzending hield Jumbo zich afzijdig. Op weg naar de smalle doortocht op de Kortekeer werd het al nerveuzer.

Plan Taaienberg

Het plan werd duidelijker richting Taaienberg, een breekpunt in de wedstrijd. Drie Jumbo-renners brachten van Aert in stelling. Het leidde tot verbrokkeling in het peloton. Zeven renners reden weg met van Aert, Laporte, Benoot. Küng, Stuyven, Asgreen en Mohoric. De overgebleven koplopers werden gegrepen. Mike zat op dat moment in de tweede groep. Door een versnelling van Benoot op de Eikenberg (nog 62 km) verbrokkelde de kopgroep en sprongen renners van  de tweede groep over naar de kopgroep, waaronder o.a. Naváez, Gogl, Grmay, van Baarle en Ballerini. Mike en Rasmus Tiller klaarden deze klus ook, al was dat ternauwernood. Omdat Oss en Ballerini het vooraan niet meer bij konden benen, begonnen we met vijftien renners voorop aan de laatste vijftig kilometer.

Kuitenbijter Paterberg doet zijn werk

Op de Paterberg (nog 42 km) sloegen van Aert en Laporte een gaatje en trokken vol door. Mike kon mee en kwam als laatste over de top. Op de Oude Kwaremont moest de Fransman alle zeilen bijzetten om zijn kopman bij te houden, maar daarna leek het toch een koppeltijdrit te worden. Van Aert en Laporte moesten het daarbij opnemen tegen de acht overgebleven achtervolgers. Stuyven, Mike, Turgis en Gogl waren op de Oude Kwaremont afgehaakt.

Toen de voorsprong naar 40 seconden groeide was de veer gebroken en nam het Jumbo-koppel steeds meer voorsprong. Op het einde zelfs rond de twee minuten.  Van Aert en Laporte konden dus uitgebreid zegevieren, ook omdat ze er geen sprint meer van maakten. Laporte, die in Parijs-Nice een ritzege cadeau kreeg van Van Aert, gunde zijn kopman de overwinning. Achter de twee werd de Zwitser Küng derde, voor Girmay. Mike werd tweede in de sprint van de tweede groep achter Tiller, maar vóór de Fransman Turgis

Mike kan aansluiten bij de kopgroep

Mike: "Met deze wedstrijd kan ik de komende koersen verder. Het viel me zeker niet tegen. Het gevecht om de vroege vlucht kostte toch wat krachten. Op de Taaienberg zat ik in 30e positie, te ver. Opschuiven lukt daar niet meer. Gelukkig kon ik met Tiller nog aansluiten in de afdaling van de Eikenberg. Al was dat wel 'kantje boordje'. Daarna was constant volle bak. Dus toen ging mijn nekkie er af op de klinkers van de Oude Kwaremont. Op naar zondag!"