1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike zal aanstaande vrijdag terug in koers verschijnen. Niet helemaal fit gaf hij op in Parijs-Nice en koos er in overleg met de ploegleiding voor om Milaan-San Remo te schrappen. Nadat de frisheid eind vorige week terugkwam, plande Mike een stevig trainingsblok in zowel de Ardennen als in Luxemburg. Hij is door deze korte afwezigheid vooral benieuwd hoe het gaat.

Mike: "Ik ben vooral benieuwd hoe het is na de ziekte. Hopelijk gaat het vanaf nu iedere koers beter. Qua tactiek zal ik eerder aan de slag moeten om de koers mee te controleren of om eerder mee te schuiven. Het zal dan in de finale aan de anderen zijn. Hopelijk gaat dat goed en kunnen vanaf daar weer doorpakken naar zondag. In een flinke Ardennenrit miste ik deze week nog wel het juiste gevoel, maar nu goed rusten en vrijdag fris aan de start in Harelbeke. Ik denk en hoop ook dat het met drie koersen in zes dagen iedere wedstrijd beter zal gaan."

64e editie van E3 Saxo Bank Classic

Mike start vrijdag in Harelbeke met een sterke formatie, bestaande uit Wout van Aert, Tiesj Benoot, Edoardo Affini, Tosh van der Sande, Christophe Laporte en Nathan van Hooydonck. In de 64e editie van de E3 Saxo Bank Classic verwerken de coureurs in een slordige 204 kilometer zeventien hellingen en dat is in totaal goed voor bijna 2.400 meter klimmen. Kasper Asgreen is de titelhouder.

Het venijn zit altijd in de staart. Met nog 46 kilometer te gaan wacht de Kapelberg. Die wordt vier kilometer later gevolgd door de steil oplopende kasseien van de Paterberg en – niet veel later – de Oude Kwaremont. Een kleine acht kilometer later is het tijd voor de E3 Col op de Karnemelkbeekstraat. Dan is het bijna gedaan met klauteren. Op 24  kilometer van de finish liggen er op de Varent nog twee kilometer aan vlakke kasseien in het parcours en vlak na die strook vormt de Tiegemberg – 750 meter à 5,6% – het laatste klimmetje van de dag. Op de top is het nog 19 kilometer naar de finish op de Stasegemsesteenweg in Harelbeke.

Na een rustdag, zondag de 84e editie Gent-Wevelgem in Flanders Fields

De ploeg van vrijdag wordt in Gent-Wevelgem slechts op één plek gewijzigd. Timo Roosen vervangt Tosh van der Sande. Nu liggen er 250 kilometer te wachten op de renners, met negen hellingen en drie onverharde stroken (ook wel plugstreets genoemd). Jumbo-Visma kopman Wout van Aert is de laatste winnaar.

Na ruim 150 kilometer is het zover. De eerste serie hellingen bestaat uit de Scherpenberg, Baneberg, Monteberg en Kemmelberg. Ruim 12 kilometer later snijden de coureurs de plugstreets aan. Ze liggen vlak na elkaar en de totale lengte ervan is 5,2 kilometer. De eerste twee zijn licht hellend.

Een slordige 10 kilometer na het verlaten van de laatste onverharde sectie gaat het weer heuvelop. Eerst op het duo Monteberg/Kemmelberg, dat in elkaars verlengde ligt, en vlak daarna verschijnen de laatste hellingen: Scherpenberg, Baneberg en Kemmelberg. Die laatste wordt dit keer van de lastigste kant genomen en dat betekent 800 meter bikkelen tegen een gemiddelde stijging van 10,1%, terwijl het steilste stuk met 23% oploopt. Eenmaal boven rest er nog 34 kilometer. Vlak na de Kemmelberg gaat het parcours eigenlijk alleen maar over rechte en open wegen. Het eerste doel is Ieper. Na het verlaten van de stad is het nog dik 20 kilometer over een kaarsrechte weg naar Wevelgem. Zo vormen eventuele vluchters een perfect doelwit voor de achtervolgers.

Sporza, vooral zondag uitgebreid

Televisiebeelden op Sporza op vrijdag vanaf 13.30 uur. Op zondag zijn Karl Vannieuwkerke en José de Cauwer al om 10.00 uur present voor het commentaar op Eén.