1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Opnieuw een sterk optreden van de Jumbo-Visma mannen in de laatste etappe van Parijs-Nice. Wout van Aert loodste zijn ploegmaat Primož Roglič naar de eindzege. De Sloveen had uiteindelijk in het eindklassement 29 seconden voorsprong op Simon Yates, die de laatste etappe in Nice won. De Brit bleef met Van Aert, Roglic, Martinez en Quintana over op de laatste klim van de laatste rit. De laatste twee moesten lossen. Yates versnelde en hield een voorsprong over van 9 seconden op het Jumbo-duo.

Van Aert spreekt van een moeilijke dag

Van Aert: “Het was een moeilijke dag om te controleren. Ik was gefocust om in de finale nog bij Primož te zitten. Het was aan mij om de laatste klim te overleven en dat is gelukt. Ik nam al het laatste deel van de klim voor mijn rekening. Daarna waren we met z’n tweeën in het voordeel. Primož kon in de finale ook nog wat overnemen.”

Blik op Milaan-San Remo

Van Aert had met zijn snelle benen natuurlijk nog kans om de etappe te winnen. Maar het Jumbo koppel kwam nét tekort. Van Aert verzekerde zich wel van de groene puntentrui. De Belg verzet vanaf deze week zijn focus naar de Italiaanse klassieker Milaan-San Remo, die zaterdag wordt verreden.

Suprematie van Jumbo-Visma

Mike moest gisteren in de zevende rit het strijdtoneel verlaten. Vanaf de vierde dag was Mike niet topfit. Desondanks deed hij nog goed werk voor de ploeg. De Jumbo-Visma heeft een geweldige week achter de rug en was altijd leider in de wedstrijd. Eerst drie dagen Laporte, één dag voor Van Aert en de laatste vier dagen was Primož Roglič de drager van de gele leiderstrui. Deze drie renners wonnen bovendien elk één etappe.