1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Hoewel Mike nog steeds niet echt fit is, heeft hij vanmorgen in overleg met de ploegleiding besloten toch te starten in de 7e etappe: "Nog steeds voel ik me niet echt goed, maar ik ga wel gewoon starten hoor." De renners vertrokken om 10.20 uur in Nice (foto). De finish op de Col de Turini zal even na halfdrie zijn. Maar na 136 km meldde de wedstrijdorganisatie dat Mike 'abandon' was. Even later bevestigde de ploeg dat nieuws:

Team Jumbo-Visma cycling@JumboVismaRoad : “Mike Teunissen abandons the race. With the classics in mind, he doesn’t want to force things.”

Hoe probeer je nu zo snel mogelijk te herstellen?
"Door vooral ff niks te doen wink. Dat is het enige wat helpt, want ik merkte de laatste dagen dat alle energie ging zitten in het afweersysteem van mijn lichaam en dat ikzelf amper herstelde van de wedstrijden.

Afgestapt in overleg met de ploeg?
"Om de andere jongens te ontlasten zou ik vandaag nog proberen zo lang mogelijk mee te controleren mocht de nood aan de man komen. Maar toen Ineos en Arkea aangaven te willen controleren voor de rit, was dat niet meer nodig. Vanaf de plaats waar ik afstapte, kon ik rechtsomkeert maken naar het hotel. "


Jumbo succesvol
Na een spannende finale greep Primoz Roglic de ritzege op de top van de Col de Turini. Nadat Mike net de voor de 15 km lange slotklim  was afgestapt, hielden zijn ploeggenoten Roglic op de eerste rij van het peloton. In de slotfase waren al zijn helpers verdwenen, maar hij slaagde erin alle aanvallen te pareren en door zijn winst de marge op de concurrenten te vergroten en een optie nemen op de eindzege. Wout van Aert behield zijn groene trui.

Zondag 
De slotrit rond Nice heeft een veeleisend parcours met de beklimming van de Col d'Èze.