1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Op de top van de laatste klim zag het ernaar uit dat Van Aert de kans kreeg het werk van zijn ploegmaats te bekronen met een zege, maar deze was verrassend voor Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies). In de finale sprong hij weg op een licht hellende strook.

Pogingen van o.a. Laporte leverden niets anders op dan breukjes in het kleine peloton. Spannend bleef het tot op de finishlijn: Pedersen (2e) en Van Aert (3e) waren geklopt.

Geel en groen
Primoz Roglic kwam ook binnen in de eerste groep en mocht, net als Van Aert een nieuwe leiderstrui in ontvangst nemen. De lastige rit naar Aubagne heeft geen wijzigingen opgeleverd in de top van het algemeen klassement en het puntenklassement.De hele dag op kop

De langste etappe (215 km) van Parijs-Nice telde maar liefst vijf beklimmingen. Een vroege ontsnapping kwam na diverse demarrages tot stand en dat betekende dat de mannen van Jumbo-Visma de koers weer mochten controleren. De gele trui moest immers verdedigd worden en de aankomst bood een kans op winst voor Wout van Aert. Voortdurend zagen we dan ook het geel-zwarte treintje voor in het peloton rijden, dat ook vandaag weer veel renners verloor door ziekteverschijnselen.

Op de sukkel
Met een achterstand van een kwartier arriveerde het groepje waarin Mike zat (107e). Woensdag gaf hij al aan dat hij niet meer fit was. Met nog een 30 km te gaan was hij de eerste van Jumbo-Visma die op de 11 km lange beklimming van de Col de l'Espigoulier moest afhaken. Spoedig daarna volgden Nathan van Hooydonck en Rohan Dennis . In het algemeen klassement staat Mike nu 84e op 38 minuten van leider Roglic.

Zaterdag
De koninginnenrit van morgen begint in Nice, gaat over de Côte de Coursegoules (2e categorie) en eindigt met de beklimming van de Col de Turini (1e categorie). Vanaf 13.15 uur doen Sporza, Eurosport en NOS verslag.

 

Mike, toen de tv-uitzending begon, zagen we je niet vaak meer in het Jumbo-treintje rijden.
"Dat klopt. Vandaag heb ik me wat mogen sparen in de hoop dat het wat beter ging. Helaas viel dat niet echt mee. Ook in het peloton was het niet gemakkelijk. Even kijken wat we morgen doen. Deze koers is ook net te lastig om echt te herstellen frown"
Kans dat je niet meer start? 
'Die is aanwezig ja. "