Werkendag in 5e rit, geel voor Roglic

Gelukkig voelde Mike zich vanmorgen fitter dan gisteren en kon hij tot 60 km voor de aankomst zijn werk doen in de Jumbo-trein, die lang het peloton aanvoerde in de lastige bergrit naar Saint-Sauveur-de-Montagut: wind op kop en 3 beklimmingen van eerste categorie. Nadat Mike de steeds kleiner wordende groep moest laten gaan, zagen we in korte tijd de andere Jumbo-mannen ook afhaken.

Geel blijft in ploeg
Toen ten slotte ook Rohan Dennis paste, verdedigde Primoz Roglic met verve zijn klassementsplaats. Na afloop kon hij de leiderstrui overnemen van Wout van Aert. De eerste bergrit in Parijs-Nice werd een prooi voor Brandon McNulty. De jonge Amerikaan sprong  in de slotfase weg uit van de groep van 10 vluchters en arriveerde solo. Wout van Aert (98e) liet het bergop lopen en arriveerde in de grupetto op 25 minuten. In die groep zaten ook Mike (102e ), Nathan van Hooydonck (94e) en Christophe Laporte (104e) – de mannen van de voorjaarsklassiekers.


Geel en groen

Leider Roglic heeft in het algemeen klassement een voorsprong 39 seconden op Simon Yates en 41 op Pierre Latour. Mike staat 73e op ruim 23 minuten. Van Aert houdt de groene trui. In het ploegenklassement zakte Jumbo-Visma naar de 8e plaats.

Opgevers
Liefst 18 renners gingen vandaag niet van start door blessures maar vooral door ziektekiemen in het peloton.

Bergen
Vrijdag voert de 6e etappe (215 km) van Couthézon naar Aubage. Klimmen van tweede en derde catgorie maken de rit opnieuw zwaar.

Vanmorgen wat fitter, Mike ? "Het ging wel wat beter. Gelukkig maar, want vandaag was het echte werkendag." 
De tv-commentatoren roemden jouw werk voor de ploeg. "Het was een zware dag, maar ik heb inderdaad nog redelijk wat werk kunnen doen. Heel de dag hadden we wind tegen en dan strijden tegen een kopgroep van maar liefst tien man … Ik had wel het geluk dat ik aan Nathan van Hooydonck een heel sterke partner had in de controle op kop van het peloton. 
Hoe verging het jou, nadat je gelost was? "Ik heb nog lang met een paar man moeten achtervolgen voordat ik in de laatste kilometers kon aansluiten bij de grupetto. Daarna had ik toch nog wat herstel." Had je verwacht dat Primoz alleen zou overblijven? "Ik weet niet zo goed wat er is gebeurd, nadat ik de groep moest laten gaan."
En de rit van morgen? "Hopelijk ben ik dan weer iets fitter, want er is sprake van heel de dag windkracht 5 – en dan tegen! Je snapt: ik kijk ernaar uit undecided"

Back to Top