Mike niet helemaal fit, maar toch een prachtige Jumbo-dag

Na 3 podiumplaatsen op een rij vlamde Wout van Aert dan toch naar zijn overwinning in Parijs-Nice. In de tijdrit was hij enkele seconden sneller dan ploegmaats Primoz Roglic en Rohan Dennis. Een niet fitte Mike eindigde in de middenmoot als 80e.

Zijn achterstand was 1:44 min. In het algemeen klassement staat hij nu 52e.

Spanning tot het einde
Bij de eerste starters was het Jumbo-man Rohan Dennis die meteen een richttijd neerzette. Vanuit de 'hot seat' zag hij dat lange tijd niemand in de buurt van zijn 26:26 min. kon komen. Duidelijk werd ook dat de tijd van het tussenpunt na 7 km niet bepalend was voor de eindtijd, de steile slotklim van 700 meter gaf de doorslag. Roglic, Van Aert en Laporte reden als laatsten van het startpodium en zorgen voor een spannende ontknoping.

Jumbodag
Het was opnieuw een prachtige dag voor Jumbo-Visma. Van Aert nam de gele leiderstrui over van Laporte . De groene trui waarin hij de tijdrit reed, blijft ook in zijn bezit. In het algemeen klassement staan Roglic en Laporte tweede en derde. Ook in het ploegenklassement leidt Jumbo.

Etappe 5
Morgen voert de rit (188 km) van Saint-Just-Saint-Rambert naar Saint-Sauveur-de-Montagut. Onderweg zijn 3 beklimmingen van de 1e categorie.

Hoe verliep je tijdrit, Mike? "Ik was niet helemaal fit opgestaan, dus dat was afwachten wat de tijdrit betreft. Maar op zich ging het wel. Hopelijk word ik nu snel wat fitter voor morgen."

Back to Top