Sterke lead-out van Mike, maar Wouts benen "wilden niet rapper'

In de laatste 2 km reed het geel-zwarte treintje prominent van voren. De mannen Jumbo-Visma kenden de lastige finale die licht bergop was. Mike keek af en toe om. Hij wilde zeker te weten dat Wout van Aert aan zijn wiel zat. De lead-out van Mike mocht er zijn. Christophe Laporte nam even over en Wout was gelanceerd.

Helaas moest hij tevreden zijn met een derde plaats achter Mads Pedersen en Bryan Coquard.

De cijfers
Na gedane arbeid stuurden Mike en Christophe uit. Mike (81e) kwam in dezelfde tijd als de winnaar over de meet. Christophe raakte betrokken bij een valpartij in de slotmeters en werd uiteindelijk 93e. Laporte behoudt zijn gele trui. Van Aert staat tweede in het algemeen klassement ( op 1 sec.), Roglic derde (op 9 sec). Mike is 54e (op 2:59 min.). De groene trui is voor Van Aert.


(Foto: Mike leidt voor Laporte en Kruijswijk)

Peloton kleurt geel-zwart
Alexis Gougeaard zat voor de derde dag op rij in de vroege vlucht. Thomas De Gendt en Owain Doull vergezelden hem.  Tot zij werden gegrepen en Jumbo-Visma weer indruk maakte in de golvende finale. Op de Côte de le Peyroux ging het zo hard dat sprinters als Jakobsen, Groenewegen, Dennis moesten lossen. De overblijvers konden zich opmaken voor de finale.

Tegen de klok
Morgen staat een tijdrit over 13 km op het programma. Mike start om 14.37 uur op een parcours met 200 hoogtemeters, dus wat kort klimwerk. Eurosport en Sporza verzorgen een rechtstreekse uitzending vanaf 14.45 uur.

Sterke lead-out. Tevreden? "Ja, beslist. Maar het duurde lang voor ik bij de juiste mannen zat. Dat kostte wat extra tijd, terwijl de dag sowieso al vrij zwaar was. Ideaal was het dus niet.. Wout zei wel dat de positie goed was, maar dat de benen niet rapper wilden. Dus dan hebben wij eigenlijk gedaan wat we konden."
Was Wout jouw wiel kwijt in de finale? "Even maar. We vonden elkaar weer op tijd."
Last gehad van de valpartij met Laporte? "Nee, want ik was al klaar met mijn inspanning."
Steeds zat je bij de eerste 10, maar ineens verachterde je en even later flitste je naar voren. Opzet? "Wat ik al zei, we moesten daar de hele tijd zitten. Dus dit moet eigenlijk wel beter."
Persoonlijke plannen voor de tijdrit van morgen? "Vooral zorgen dat ik herstel. Ik ga nog genoeg ondersteuning moeten bieden komende dagen."

Back to Top