Lekke band gooit Mike uit eerste waaier

Wout van Aert, Promoz Roglic, Christophe Laporte en Mike Teunissen hadden de strijd in de wind overleefd. Met nog 60 km te gaan gaven de geelzwarten op kop van de eerste waaier vol gas richting Orléans. En toen … - inderdaad op het verkeerde moment – een lekke achterband bij Mike.

Hoofdschuddend zag hij de eersten verdwijnen en ook de tweede waaier vloog voorbij voordat de neutrale materiaalwagen stopte.

Van Aert
De vlucht van de dag kwam al snel tot stand en reed naar een voorsprong van 4 minuten. Wout van Aert was al in het begin van de koers betrokken bij een valpartij, maar kon al vlug zijn plaats in de groep innemen.

Waaiers
De verwachte waaiers kwamen er en in het nerveuze gewriemel viel het peloton uiteen. Allerlei groepjes voerden in een prachtige wedstrijd hun strijd tegen de wind. Jumbo-Visma was zoals gezegd goed vertegenwoordigd in de eerste waaier.

Weer bijna van voren
In de slotfase kwam waaier 2 weer bij waaier 1 en net toen een groep met Mike en Steven Kruijswijk ook nog leek aan te sluiten, gingen enkele renners, onder wie Kruijswijk, tegen de grond. Dat betekende meteen dat de aansluiting niet meer lukte. Mike kwam in een groepje op 38 seconden als 56e binnen. In het algemeen klassement staat hij 63e op 2:59 min.


(Foto: Mike met Laporte, Van Aert en Roglic in eerste waaier)

Geel en groen
Op de streep bleek Jakobsen iets rapper dan Van Aert. Laporte deed een goed lead-out en werd zelf nog derde. Hierdoor blijft hij aan de leiding in het algemeen klassement en in het puntenklassement. Ook in het ploegenklassement staat Jumbo-Visma op de eerste plaats.

Mike, je maakte weer een geweldige indruk. Enig idee waardoor je lek reed? "Nope, ik denk dat ik al eerder in wedstrijd bij het ontwijken van een valpartij iets heb meegemaakt. Mijn wiel liep namelijk al een tijdje aan. Dan lukt het wel om mee te zijn en ineens rijd je lek ..."
Geholpen door de neutrale wagen. Ging dat goed? "Ja er zat niets op. En dan moet je ook nog wachten op de volgende groep. Daarin heb ik eigenlijk vooral krachten kunnen sparen. We hoefden ook niet per se terug te komen. Al had ik in die eerste groep nog wel wat moois kunnen doen natuurlijk."
De rit van morgen? "Morgen wordt wel een lastige rit. Maar normaal gezien draait het uit op een sprint. Dus ook hiervoor maken we weer een mooi plan."
 

Back to Top