Meesterstuk van Jumbo-Visma in openingsetappe!

Het resultaat van de inspanningen van Mike en zijn ploeggenoten mocht er zijn: na de slotklim op 6 km van de finish knalden drie hardrijders van Jumbo-Visma naar Mantes-la-Ville. Het uitgedunde peloton moest zich gewonnen geven en kwam pas 20 seconden na het sterke collectief binnen. Juichend reden Roglic (tweede) en Van Aert (derde) en Laporte over de streep. De Fransman mocht winnen en begint morgen in de leiderstrui aan de tweede etappe.

Vroege vlucht
Nadat de twee vroege vluchters Holmes en De Gendt op 70 kilometer voor de aankomst waren gegrepen, hielden Mike en zijn ploeggenoten Roglic en Van Aert vooraan. De gevreesde waaiers kwamen er niet. Hierdoor wisten Frison, Gougeard en Fedoroveen voorsprong te nemen van minuut.

Het plan
Opnieuw zette Jumbo-Visma zich op kop om het plan voor vandaag uit te voeren: de sprinters lossen op Côte de Breuil, het slotklimmetje. En dat plan lukte! Bennett, Groenewegen, Jakobsen, Philipsen … eraf.

Mike
Steeds was ook Mike een van de geel-zwarten die de koers werkelijk dirigeerden en zo het meesterstuk van vandaag vormgaven. Na gedane arbeid moesten ze hun inspanning enigszins bekopen. Mike en Nathan van Hooydonck kwamen als 104e en 105e binnen op 2:04 min. min. Steven Kruijswijk werd 61e, Rohan Dennis 122e . Door bonificatieseconden heeft Laporte in het algemeen klassement een voorsprong van 4 seconden op Roglic en 6 op Van Aert. Mike bezet de 104e plaats op 2:14 min.

Tevreden over je eigen rol, Mike? "Jazeker. Eigenlijk zou ik moeten wachten tot de sprint, waar de rest van de ploeg nog een 'bom' zou gooien. Maar ik zag een goed moment in de wedstrijd en gaf toen gas."
Plan geslaagd? "Dat het zo uitpakte was onverwacht. Nathan nam na mij sterk over en toen de rest natuurlijk: helemaal geslaagd."
Morgen weer Jumbo-vuurwerk? "Er is een reële kans op waaiers. Dat wordt dus sowieso vuurwerk!"

Tweede etappe
Maandag wacht een vrij vlakke rit van Aufargis naar Orléans over 160 km. Sporza en Eurosport geven verslag vanaf 14.45 uur.

 

 

Back to Top