Mike: "In combi-rol naar Parijs-Nice"

Zondag 6 maart begint Mike met zijn ploeggenoten in Mantes-la-Ville aan de 80e editie van Parijs-Nice. De eerste drie ritten zijn vrij vlak, woensdag staat in Domérat een korte tijdrit over 13 km op het programma.

In de etappes van donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag wachten diverse beklimmingen. Met name de slotrit Nice-Nice zal zwaar worden. Voordat de renners de finish bereiken op de Promenade des Anglais hebben ze vijf beklimmingen gehad, de laatste is de befaamde Col d'Èze.

De ploeg
Voor de Koers naar de Zon bestaat de selectie van Jumbo uit Rohan Dennis,  Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Primož Roglic, Mike Teunissen, Wout van Aert en Nathan van Hooydonck.Tv
Op Eurosport en Sporza is Parijs-Nice rechtstreeks te volgen. De finish is meestal rond 16.00 uur.


Mike, je hebt Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico al eens gereden. Voorkeur van een van die twee? "Tja, voor allebei valt iets te zeggen. Parijs-Nice is over het algemeen meer koers, met andere woorden doe die maar, als het daar niet te slecht weer is."

Gaat de ploeg voor het klassement of voor etappes? "We hebben Primož Roglic, we staan waarschijnlijk met de grote favoriet aan de start. Maar niet alleen het klassement is voor ons belangrijk."

Wat wordt jouw rol? "Een soort combi-rol. Primoz goed door de nerveuze openingsritten loodsen, wellicht Wout van Aert nog ondersteunen in de sprints en hopelijk op kop rijden in het tweede deel van de week."

Kan jouw vormpeil nog veel groeien? "Ik hoop het, want afgelopen weekend in de Omloop en in Kuurne was het nog niet top. Dat kan een terugslagje geweest zijn geweest van de hoogtestage. Dat komt namelijk altijd na een paar dagen, maar hopelijk is het aankomende week weer een stuk beter. We gaan het zien …"

Back to Top