Met de etappewinst van Matej Mohorič werd de Benelux Tour in Geraadsbergen afgesloten. De Sloveense kampioen had elf seconden voorsprong op zijn ploegmaat Sonny Colbrelli. Voor de Italiaan voldoende om de wedstrijd over zeven dagen op zijn naam te schrijven. Mike werd zestiende in Geraadsbergen en eindigde als 10e in het eindklassement.

Kapelmuur, Bosberg en Denderoordberg

De wedstrijd zou waarschijnlijk in zijn plooi vallen op zo'n 51 kilometer van de finish. Toen werd de Kapelmuur in Geraadsbergen beklommen en stonden nog twee grote omlopen van 25 kilometer op het programma. Na de Kapelmuur moest de renners de Bosberg over en de lastige en oplopende Denderoordstraat met kasseien.

Vluchters en vier klassementsrenners komen samen

De elf vroege vluchters (met o.a. Gilbert, Oss, Skujins en Devenys) kregen in die fase gezelschap van vier sterke klassementsrenners: Mohoric, Campenaerts, McNulty en Asgreen. De vier stoomden ook gelijk door en namen een kleine voorsprong op een uitgedund peloton.

Mike probeert over te steken

Mike probeerde tussen de Kapelmuur en de Bosberg de sprong te maken, maar kwam niet dichter dan 25 seconden. Vijftien tellen achter hem zat het peloton op de  loer. Dit had geen zin en Mike liet zich terugvallen in de groep. Nadat op de Denderoordstraat McNulty werd gelost kregen de drie overgebleven koplopers het moeilijk.

Hergroepering en opnieuw beginnen

Ze werden op de flanken van de vesten bij het horen van de bel gegrepen. Maar lang bleef het niet rustig. Mohorič versnelde opnieuw en achter hem onstond een achtervolgende groep met Colbrelli, Asgreen Wellens . Daarna weer acht renners met Stuyven, de Gendt, Campenaerts, Benoot, Sagan, Wright, Danny van Poppel en Vermeersch. Mike zat daar weer achter in een grotere groep.

Nadat Wellens terugviel en ook het achtervolgende trio werd gegrepen, bleef Mohorič met een halve minuut over. In die fase kwam ook de groep met Mike aansluiten. Op de Donderoordberg probeerde Dumoulin te ontsnappen. Dat lukte en de Limburger kreeg een oplettende Colbrelli mee. Deze kwam kort voor de streep achter hem uit en werd zodoende tweede achter een bijzonder sterke Mohorič. Dumoulin werd derde op 15 seconden. Mike kwam binnen op 24 seconden.

Vet van de soep!
Mike: "Eigenlijk was ik vandaag net niet goed genoeg. Voor de Bosberg heb ik nog geprobeerd, vooral op intuïtie. Maar dat bracht ook niets. En in de laatste ronde was het vooral overleven en werd ik nog 16e. Het vet was in ieder geval van de soep!"