De renners van Bahrain-Victorious drukte een stempel op de zesde etappe van de Benelux Tour. De Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli won solo in Houffalize en had een voorsprong van 42 seconden op de achtervolgers, waarvan zijn ploegmaat Matej Mohorič de sprint won. Mike zat in het tweede groepje op 20 seconden van Mohorič. In het algemeen klassement stijgt Mike naar een negende plaats.

Voor de betere klimmers

De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van de Ardennen. De plaatselijke omlopen liggen rondom Houffalize. De renners krijgen tot twee keer toe de Côte de Saint-Roch (930 m aan 10,8%), de Côte Bois des Moines (1,2 km aan 8%), de Côte de Achouffe (800 m aan 8%) en de Côte Le Vieux Chemin (400 m aan 5%) voorgeschoteld. Een rit voor de betere klimmers.

Na 28 kilometer glipten Geraint Thomas en Jonas Rickaert uit het peloton. Het duo kreeg maximaal zeven minuten van het peloton. Nadat Rickaert op de Côte de Saint-Roch het tempo van de oud-Tourwinnaar niet meer kon volgen, ontbrandde de strijd in het peloton. Er waren toen nog twee ronden van 28 kilometer te rijden

Trio met Hirschi, Colbrelli en Mohoric opent

Marc Hirschi, Sonny Colbrelli en Matej Mohorič trokken op deze klim in de aanval. Zij zorgde ervoor dat de vroege vluchters werden ingerekend en ook het peloton in diverse stukken uit elkaar viel. Mike kwam toen in het derde groepje terecht, zo rond plek 25. In het groepje voor hem zat provinciegenoot Tom Dumoulin. Zij waren met zo'n twintig renners. Bij de tweede passage op Saint Roche kwam Mike met zijn groep aansluiten, maar reden de sterksten ook weer weg.
Intussen was Colbrelli alleen op avontuur gegaan. Hij had op de Bois de Moines (22 km voor de finish) een voorsprong van 30 seconden op Mohoričc, Hirschi, Dumoulin, Campenaerts, Stuyven, Wellens en Benoot. De groep met Mike zat op dat moment op vijftig seconden.

Coupe Bahrain Victorious

Colbrelli had zelf zeker een prima dagje, maar tegen het einde was de samenwerking bij de achtervolgers echter zoek. En dat was zeker een verdienste van stoorzender Mohorič. Colbrelli pakte ook nog eens negen seconden bij de Gouden Kilometer en Mohorič zes. Na een rit van 208 kilometer mocht Sonny Colbrelli het zegegebaar maken. Met de tweede plaats van zijn ploegmaat kunnen we spreken van een 'Coupe Bahrain Victorious'. De groep van Mike kwam in de slotfase nog dichtbij de groepje van Dumoulin. Het verschil was slechts twintig seconden.

Klassementen

Tom Dumoulin werd achtste in de daguitslag op 42 tellen en Mike werd twaalfde op 1 minuut en 2 seconden. In het algemeen klassement staan de twee Limburgers van Jumbo Visma op de plaatsen 9 en 12. Mike heeft een achterstand van 1:40 minuten op de nieuwe leider Colbrelli en Tom Dumoulin moet zeven seconden meer goedmaken.

De betere klimmers kan ik hier niet volgen
Mike: "Weer een dag flink afzien. Ik weet dat ik hier de beste klimmers niet kan volgen. Vooral de eerste keer had ik het best lastig. Maar gelukkig kwam het weer samen en bij de tweede keer kwam ik er een beetje doorheen. Maar goed die beste mannen, dat is nét teveel van het goede. Maar verder was het wel oké. Mooi in het groepje en ik hoefde niet te rijden, dus dat was ook wel lekker. Redelijk goed geëindigd, dus op naar morgen op de vesten in Geraadsbergen."