In het flash interview met de winnaar bedankte  Wout van Aert terecht Mike uitvoerig voor zijn indrukwekkende lead-out in de straten van Parijs: "Ik hoefde alleen maar zijn wiel te volgen. Een lead-out van wereldklasse, petje af." 

Van Aert troefde daardoor Jasper Philipsen en Marck Cavendish af .

Ploegmaats van voren houden
Na de gebruikelijke 'trein der traagheid' van het peloton meteen na de start van de slotetappe schoot het tempo omhoog nadat de renners voor de eerste keer over eindstreep van de plaatselijke ronden in Parijs gereden waren. Meteen schoot Mike al mee in de eerste ontsnapping van de dag, die overigens geen lang leven beschoren was. Mike hield in de laatste veertig kilometer voortdurend Wout van Aert van voren en Sepp Kuss ontfermde zich over Jonas Vingegaard.

Dé lead-out
Bij het ingaan van de slotronde werden de laatste vluchters gegrepen en gingen de sprinttreintjes aan het werk. Hoewel er even chaos ontstond in het peloton, slaagde Mike erin zijn ploegmaat perfect af te zetten voor de sprint waarin velen Cavendish verwachtten, maar deze geraakte slechts tot het achterwiel van de Belgische kampioen. Op de achtergrond zagen we Mike juichend als 22e zijn Tour 2021 beëindigen. Even later werd hij ferm omhelsd door zijn dankbare ploegmaat.

Wat een ploeg!
De successen van Jumbo-Visma hebben de dramatische beginfase van deze Tour enigszins doen vergeten. Roglic, Gesink, Martin en Kruijswijk moesten door valpartijen de wedstrijd verlaten, maar de successen kwamen: 4 etappezeges, 2e plaats in het algemeen klassement, 2e plaats in het jongerenklassement, 3e plaats in het ploegenklassement. En verdere veel ereplaatsen.

NOS-interview
Herman van der Zandt vroeg meteen na de finish aan Mike naar die laatste fase van de sprint. "Wel lekker", volgens Mike met enig understatement.  Wout – "misschien wel de beste sprinter" – had gezegd: "Ik volg je wel". En dat leverde weer een prestigieuze overwinning op, waardoor volgens Mike deze Tour voor Jumbo nog beter is verlopen dan die van vorig jaar. Bekijk het interview.

Klassementen
In de klassementen veranderde er vandaag nauwelijks iets. Wel schoof Mike een plaats op in de eindrangschikking (76e) door het niet starten van Fuglsang.

Langs de lijn en omstreken
In de afgelopen Tour de France besteedde het NPO1-programmea Langs de lijn en omstreken aandacht aan de ouders van Tourrenners. Maandag 19 juli waren de programmamakers in Ysselsteyn, waar zij spraken met de ouders Martin en Anita en Mikes zus Britt. Klik hier voor het interview. 

Mikes statistieken na de 21e etappe (zondag 18 juli)
Daguitslag 22e in dezelfde tijd als de winaar
Algemeen klassement 76e op 2:58:25 uren
Algemeen Ploegenklassement 3e
Eerste renner Jumbo-Visma Jonas Vingegaard op 5:20 minuten
Aantal renners nog in koers 141 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 4 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 3404 (21 ritten)