Een vierde plaats restte voor Mike na een sterk optreden in etappe 19. Vandaag mocht hij voor eigen kans gaan en dat deed hij!. In een grote  kopgroep koerste hij deze vrijdag richting aankomst in Libourne.  Na een felle strijd slaagde alleen Matej Mohoric erin op een laatste hupje weg te rijden. Mike kon net niet mee.

De Sloveense kampioen profiteerde van het gebrek aan samenwerking bij de overblijvers en reed zo solo naar zijn tweede etappezege in deze Tour.

Op niveau
Tevergeefs probeerde Mike een achtervolging op gang te brengen, zag in de slotfase Laporte en Pedersen nog wegglippen en won het sprintje voor plaats vier. "Zonde voor Mike Teunissen", concludeerde verslaggever Stef Clement. Maar Mike liet wel zien dat hij terug is op niveau na zijn slepende blessure in voorjaar en zijn valpartij in de eerste etappe.

Juniorenkoers
In aanvangsfase van de etappe kon Mike twee valpartijen ontwijken en was door zijn attente rijden betrokken bij diverse demarrages. Het leek wel een juniorenkoers., zo onbesuisd werd er gereden. Ook toen het goede groepje weg leek te zijn, slaagde hij erin met enkele anderen in de oversteek te maken. Aanvankelijk gaf het peloton zich niet gewonnen en bleef het verschil beperkt, maar toen dat boven de minuut kwam, was het klaar. Het peloton arriveerde uiteindelijk op ruim twintig minuten. In het algemeen klassement verandert er weinig. Mike steeg wel 18 plaatsen. Hij staat nu 76e. Morgen start hij om 14:49 uur in de tijdrit.

 

Je krijgt in feite een echte kans deze Tour. En die grijp je.
"Ja precies dat. Een goeie kans gegrepen. Maar in de groep is het een beetje gokken. Helaas had ik geen overschot toen Mohoric ging.."
Was niets te doen tegen de Sloveen?
"De samenwerking was echt zoek. Dus dan ga je voor plek 2."
Je vorm moet tot tevredenheid stemmen?
"Al met al niet slecht, maar vandaag net niet goed genoeg, hè."
Wat mogen we verwachten van de laatste twee ritten?
"Morgen gaan de andere jongens van de ploeg nog een keer volle bak. Ik richt me op de zondag."Mikes statistieken na de 18e etappe (vrijdag 16 juli)
Daguitslag 4e op 1:02 minuut
Algemeen klassement 76e op 3:13:54 uren
Algemeen Ploegenklassement 3e
Eerste renner Jumbo-Visma Jonas Vingegaard 2e op 5:45 minuten
Aantal renners nog in koers 144 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 4 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 3264,4 (19 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 138,9 (2 ritten)