In de achtste rit van de Tour de France zagen we opnieuw oorlog vanaf de start. De 151 kilometer lange rit van Oyonnax naar Le Grand-Bornand werd gewonnen door de Belg Dylan Teuns. Op 44 seconden volgden achtereenvolgens Ion Izagirre, Michael Woods en Tadej Pogačar. Slechts 28 renners kwam binnen een kwartier over de eindstreep. Mike kwam met een grote groep binnen op meer dan een half uur.

Provinciegenoot Poels voor de bergpunten
In de beginfase waren voor Cattaneo, Kuss, Poels en Woods erg actief en vooral dit kwartet zorgde voor uitdunning in het peloton. Vooraan bleven in eerste instantie nog zo'n zestig renners over. En dat terwijl het venijnige drieluik (drie beklimmingen van eerste categorie in de laatste zestig kilometer) nog moesten beginnen. Wout Poels verzamelde op eerste twee colletjes punten voor de bollentrui. Achter hem ontstond een groep van achttien renners.

Nieuwe situatie voor gele trui
Mathieu van der Poel werd na vijftig kilometer gelost uit het peloton, waarna Wout van Aert de eerste gegadigde werd om de trui over te nemen. Toen ook Van Aert in de problemen kwam, reageerde Tadej Pogačar met Carapaz uit het peloton, dat zich op vijf minuten van de leiders bevond. Wout Poels verzekerde zich vooraan van de bergtrui. Pogačar reed een fantastische beklimming van de Col de la Colombière en rolde de hele kopgroep op. Vooraan was Teuns naar leider Woods gereden en loste hem zelfs in de laatste kilometer van de klim. Pogačar volgde op minder dan een halve minuut. De Belg van Bahrein-Victorious hield echter stand in de afdaling en triomfeerde in de straten van Le Grand-Bornand.

Grote bus na snelle beginfase
Mike nam al snel plaats in de 'bus',een grote groep van bijna negentig renners die na 35 minuten van de Belgische winnaar Teuns over de streep kwam. De tijdslimiet was voor deze etappe 37 minuten en 33 seconden. De groep had dus nog of slechts 2 minuten en 32 seconden over. Alle renners kwamen op tijd binnen. Op dit moment zijn er nog steeds 177 renners in koers.

Dagje doortrappen in de bus
Mike: "De hele dag regen, dat was al geen pretje. We werden al vrij snel gelost en vanaf toen was het de hele dag blijven rijden en afzien. Het is niet zo dat het heel relax gaat in zo'n bus. Dat bleek ook, want we hadden slechts 2,5 minuut over op de tijdslimiet. Onze beide auto's zaten voor mij in de koers. Dus ik had ook geen communicatie. Het was dus gewoon trappen en dan moet het normaal gesproken wel goed komen. Het is ook niet zo dat iemand het tempo aangeeft, iedereen weet wel wat hij moet doen."

Mikes statistieken na de 8e etappe (zaterdag 3 juli)
Daguitslag 117e op 35:01 minuten
Algemeen klassement 132e op 1:10:26 uren
Algemeen Ploegenklassement 3e 
Eerste renner Jumbo-Visma Wout van Aert 2e op 1:48 minuten
Aantal renners nog in koers 177 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 7 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 1291,5 (8 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 2112,1 (13 ritten)