1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike was vandaag mee in de kopgroep van 29 renners, die in de langste etappe van deze Tour de France, voor een zeer aantrekkelijke rit zorgden. Het aanvalsplan om Wout van Aert vooraan in de wedstrijd te krijgen lukte perfect. De heuvelrit met meer dan 3100 hoogtemeters werd gewonnen door Matej Mohorič. Hij kwam solo over de streep. Mathieu van der Poel werd vierde en behield het geel.

Een lange en aantrekkelijke rit
Tussen Vierzon en Le Creusot lagen 249 lastige kilometers. De eerste 140 kilometer waren relatief makkelijk, maar daarna bleef het op en af gaan tot aan de streep. De uiteindelijke kopgroep ontstond na zo'n veertig kilometer. Bij de 29 renners waren onder anderen Mike, gele trui Mathieu van der Poel, Wout van Aert, groene trui Mark Cavendish, Simon Yates, Toms Skujins, Matej Mohoric, Vincenzo Nibali, Philippe Gilbert en Mike dus. Het team van UAE Emirates (kopman Tadej Pogačar) had niemand mee. Na 160 kilometer had de kopgroep een voorsprong van 6,5 minuut.

Mohoric sterk op beklimmingen
Op een dikke vijftig kilometer van de meet gingen de Belgen Stuyven en Campenaerts ervandoor en na een korte achtervolging sloten zij aan bij Mohoric en Van Moer. Op de Côte de la Croix de la Libération werd Campenaerts vooraan gelost, waarna de andere drie samen verder reden. Op 23,8 kilometer van de streep werd begonnen aan de gevreesde Signal d’Uchon. Op het steile tweede deel van de klim ging Mohoric alleen verder. Mike moest halverwege deze klim lossen, maar kon nog kort terugkeren. In de eerste meters van de laatste klim, de Côte de la Gourloye, moest hij opnieuw lossen.

In Le Creusot verzekerde Mohoric zich van de dagzege. Van der Poel en Van Aert sloten nog aan bij de achtervolgende groep met Asgreen, maar verloren 1:40 minuten. De meeste klassementsrenners verloren 5:15 minuten. Jumbo-Visma kopman Roglic kwam zelfs op een achterstand van 9:03 minuten over de streep. Mikes ploeggenoten Steven Kruijswijk en Jonas Vingegaard zaten in de grote groep met klassementsrenners.

Een mooie dag, maar redelijk wat afgezien!
Mike: "We wilden meezitten in de ontsnapping met vooral Wout (van Aert, red.). Dat was ons plan. En dat lukte en het zou ideaal zijn als ik ook zou kunnen meeschuiven. En dat lukte ook, dus dat was wel mooi. Op de manier konden we de mannen van UAE Emirates aan het werk zetten. Toen was eigenlijk ons aanvalsplan geslaagd. Daarna probeerde ik zo lang mogelijk mee te gaan, maar ik voelde dat het lastig zou worden. De beklimmingen in de finale maakten het zwaar met enkele steile passages. Ik heb geprobeerd wat kopwerk ter verrichten, maar toen was het wel klaar. Daarna heb ik nog op Primoz Roglič gewacht en voor hem op kop gereden, vervolgens uitgebold naar de streep. Kortom: een mooi dagje, maar redelijk wat afgezien."

Mikes statistieken na de 7e etappe (vrijdag 2 juli)
Daguitslag 74e op 11:35 minuten
Algemeen klassement 123e op 39:52 minuten
Algemeen Ploegenklassement 1e 
Eerste renner Jumbo-Visma Wout van Aert 2e op 30 seconden
Aantal renners nog in koers 177 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 7 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 1140,7 (7 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 2262,9 (14 ritten)