De zesde etappe van de Tour de France is gewonnen door Mark Cavendish. De Brit van Deceunick-Quick-Step was na 160 kilometer in Châteauroux de snelste in de sprint, voor Jasper Philipsen en Nacer Bouhanni. Voor de 36-jarige Cavendish zijn tweede zege in deze Tour. Mike sprintte ook mee en klasseerde zich als vijftiende. Zijn ploegmaat Wout van Aert werd achtste.

Bijna 50 kilometer in eerste uur

In het eerste koersuur werd flink gevlamd. Een groep met onder andere Greg van Avermaat, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen, Oliver Naesen, Thomas de Gendt, Nils Politt en Toms Skujinš. Toch wel flink wat grote namen in deze groep. Ze kregen maximaal 55 seconden. Na 25 kilometer kwam er toch wat onenigheid. Vooral door de aanwezigheid van Asgreen (elfde in het klassement) werd niet getwijfeld in  het peloton. Ze zette de achtervolging in, waarna de groep twintig kilometer later werd gegrepen. Alleen van Avermaet kon in zijn uppie voorop blijven. Even later kwam de Duitser Roger Kluge nog aansluiten. Op dat moment viel het peloton stil en begon het duo steeds meer voorsprong te nemen.

Deze keer een redelijk veilige sprint

Deze keer een lange rechte sprint zonder al te veel manoeuvres. Mark Cavendish sprintte vooral tegen Jasper Philipsen en won zijn tweede rit en zijn 32e rit in de Tour. Philipsen werd tweede en de Fransman Nacer Bouhanni derde. Mike was ook voorin te vinden. Het plan was om Wout goed vooraan af te zetten. Echter de Belg koos - zoals hij later zelf vertelde in een interview – te vroeg voor zijn eigen weg. Mike zat op 500 meter van de streep in zo'n twintigste positie. Maar kon achter het Alpecin-Femix treintje meeschuiven en kwam nog langs Wout uit in de laatste 150 meter. Op dat moment kon Mike niet meer veel betekenen voor Van Aert en sprintte hij naar een 15e plaats. In het algemeen klassement blijft Van der Poel de leider en bleef iedereen op zijn plek. 

Jammer dat ik Wout kwijtraakte
Mike: "Een vijftiende plaats lijkt mooi, maar is niet écht belangrijk. We moeten er ook niet teveel waarde aan hechten. In de laatste kilometer raakte ik Wout kwijt. Daarna werd het niet écht een goede sprint voor hem. Ik kwam er inderdaad nog bij, maar dat was al in volle sprint. Volgende keer beter. Het eerste uur ging lekker snel, maar uiteindelijk kwam alles samen door vooral de Franse ploegen met sprintambities. En werd het alsnog een gecontroleerde dag.  Morgen krijgen we naar Le Creusot een lastige finale en dat wordt een eerste test voor iedereen." 

Mikes statistieken na de 6e etappe (donderdag 1 juli)
Daguitslag 15e in dezelfde tijd als de winnaar
Algemeen klassement 159e op 29:57 minuten
Algemeen Ploegenklassement 1e 
Eerste renner Jumbo-Visma Wout van Aert 3e op 30 seconden
Aantal renners nog in koers 177 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 7 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 891,6 (6 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 2512 (15 ritten)