1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike is om 12:39 uur gestart voor zijn tijdrit over 27,2 kilometer. Hij liet bij het eerste tussenpunt (na 8,8 kilometer) een tijd noteren van 11:28 minuten. Een gemiddelde van iets meer dan 46 kilometer per uur.  Bij het tweede tussenpunt (na 17,2 kilometer) stopte de klok bij 22:09 minuten (gemiddelde 46,5 km p/uur). De eindtijd werd uiteindelijk 35:22 minuten met een gemiddelde van bijna 46,2 kilometer per uur.
Mike is vroeg van start gegaan in deze vijfde etappe, omdat hij op de eerste dag veel tijd verloor door de valpartij.

De startvolgorde is de omgekeerde volgorde van  het algemeen klassement. In de verkenning liet Mike weten dat het nogal lastig was om met de geblesseerde elleboog in het tijdritstuur te liggen.

Uiteindelijk een 75e plaats
Mike reageerde al snel na zijn finish. Samen met Sep Kuss en Tony Martin was hij met de auto op weg naar het hotel, dat 70 kilometer verder lag. "Zoals ik gisteren aankondigde ben ik niet voluit gegaan in deze tijdrit. Gewoon wel goed doorrijden. Sep zat achter me, die wilde ik niet te dichtbij laten komen. Het was toch lastig op die 'hupjes'. Het tweede gedeelte had ik wat meer wind tegen. Het was ook fris onderweg met soms een klein beetje miezel. Maar het was ook gewoon een goede rit. De geblesseerde elleboog zorgde ervoor dat ik veel uit de beugel reed en minder in het stuur. Zag ook dat ik goed onderweg was bij het eerste tussenpunt, dus heb toen wat getemporiseerd. Het parcours kwam me soms bekend voor uit de wedstrijd Boucles de la Mayenne, waar ik als belofterenner om de prijzen fietste. Het slotklimmetje kende ik dus." Na de tijdrit reageerde Mike voor NOS-microfoon (klik hier).

Tijdritwinst Pogačar; geel blijft voor van der Poel

De Tourwinnaar van 2020, de Sloveen Pogačar won de rit tegen het uurwerk. Wout van Aert omschreef zijn winst wel mooi: "Misschien niet verwacht, maar het is natuurlijk ook geen verrassing!"
De tijdritwinnaar bleef Küng negentien seconden voor. Mikes ploeggenoot Jonas Vingegaard verraste in deze chronorace met een derde plaats op 27 tellen. Wout van Aert vierde en van der Poel vijfde.
De gele-trui drager behield daarmee de leiding in het klassement en hij heeft nu acht seconden voorsprong op Pogačar. Van Aert is de beste Jumbo-Visma renner op plaats drie. Vingegaard volgt op positie acht en Primož Roglič hield met zijn kwetsuren geweldig stand en staat nu tiende op 1:48 minuten. Jumbo-Visma neemt weer de leiding in het ploegenklassement over. Daarin heeft de geel-zwarte brigade een voorsprong van 2,5 minuut op EF Education- Nippo.

NOS Avondetappe

Vanavond staat de NOS voor het programma 'De Avondetappe' in Ysselsteyn. De locatie is De Peelstreek, het plaatselijk museum over de geschiedenis van Ysselsteyn. Ook de lokale gebruiken door de jaren heen worden uitgebeeld in dit museum. De locatie past perfect bij 100 jaar Ysselsteyn. In deze praatshow praat Dione de Graaff met Peter Winnen, Samefko Ludidi en Michael Boogerd over de vijfde etappe van deze Tour de France. 

Mikes statistieken na de 5e etappe (woensdag 30 juni)
Daguitslag 75e op 3:22 minuten
Algemeen klassement 160e op 29:57 minuten
Algemeen Ploegenklassement 1e 
Eerste renner Jumbo-Visma Wout van Aert 3e op 30 seconden
Aantal renners nog in koers 177 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 7 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 731,2 (5 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 2672,4 (16 ritten)