In het wiel van kopman Roglic kwam Mike vandaag als 62e over de streep in Fougères. Opgelucht, want het was vandaag de vraag hoe de gekwetste renners van Team Jumbo-Visma na de valpartijen van zondag en maandag ervoor stonden. Met name de foto op social media van "Hansplast'-Roglic toonde wat de gevolgen zijn van zo'n smak op het asfalt.

Zeven ploeggenoten kwamen binnen in het grote peloton, Sep Kuss had en achterstand anderhalve minuut.

Ontgoocheling Van Moer
Alleen de slotkilometers van een geschiedenisloze etappe waren vandaag spannend. Zou de overgebleven vroege vluchter Brent van Moer het halen? Helaas voor hem restte slechts ontgoocheling toen hij op 200 meter de finish door sprinters werd gegrepen. Een euforische Cavendish slaagde erin Bouhanni en Philipsen achter zich te laten. In de klassementen verandert er weinig. Van der Poel behoudt de gele trui, Cavendish neemt het groen over van Alaphilippe, Schelling draagt nog steeds de bollentrui en Pogacar het wit van het jongerenklassement.

Supporters
De Ysselsteynse supporters (foto) hadden vandaag hun campers kunnen parkeren enkele kilometers buiten Vitré, de plaats waar – met nog 35 km te gaan – een tussensprint voor het puntenklassement was. Mike passeerde hier samen met al zijn ploegmaats in het peloton.

Is het de ploeg gelukt vandaag de knop om te zetten?
"Ja, maar dat was niet gemakkelijk. De stemming was niet top, maar we zijn er doorheen gekomen."

Hoe ben je de etappe doorgekomen?
"Het was gelukkig een rustige dag, maar dan is het ook weer zo'n dat je alle pijntjes war meer voelt. Het ging dus niet echt beter, maar ik gok eigenlijk dat het vooral mentaal was."

En de tijdrit van morgen?
"Ik zal maar een veredelde snipperdag pakken. Al hoop ik vooral dat ik een beetje op mijn elleboog kan steunen …"Mikes statistieken na de 4e etappe (dinsdag 29 juni)
Daguitslag 62e in dezelfde tijd als winnaar
Algemeen klassement 161e op 27:06 minuten
Algemeen Ploegenklassement 2e
Eerste renner Jumbo-Visma Wout van Aert 4e op 31 seconden
Aantal renners nog in koers 177 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 7 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 704 (4 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 2699,4 (17 ritten)