1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike en zijn ploeggenoten toonden zich vandaag door goed ploegwerk te verrichten. Tot de eerste beklimming van de Mûr-de-Bretagne hielden met name Tony Martin en Mike kopman Roglic van voren. Daarna zat hun werk erop.

Mike arriveerde aan de finish als 129e, Tony als 165e. Hun achterstand bedroeg respectievelijk 9 minuten en 13 minuten. In het ploegenklassement staat de ploeg net als gisteren eerste. 

Rit en geel
Zoals verwacht werd de koers vandaag beslist in de slotklim op de Mûr-de-Bretagne. Een sterke Mathieu van der Poel kwam solo aan, Tadej Pogacar en Primoz Roglic finishten op enkele seconden als tweede en derde. Van der Poel wordt door de bonificatieseconden ook leider in de wedstrijd en lost daarmee Mike af als laatste Nederlandse drager van de gele trui.

Opluchting
De opluchting die gisteravond heerste toen bekend werd dat Mike niets had gebroken en vandaag weer kon starten, werd vanmorgen versterkt toen hij al vroeg liet weten: "Heb op zich wel goed kunnen slapen. Dus dat valt al mee. Ik ben wel stijf en stram nu, maar ook dat had ik erger verwacht. Hopelijk is het straks op de fiets ook vol te houden." Ook bij Roelanzia, het Ysselsteynse clublokaal van zijn supporters, zagen we dan ook blijde gezichten (foto).

Bepleisterd bij NOS
Voor de NOS-microfoon ( klik hier ) vertelde een bepleisterde Mike vanmorgen voor de start dat hij nog last heeft van zijn heup en pols en moet afwachten of er in de rit wellicht een probleem zal zijn met kracht zetten.

Veel last van je blessures?
"Die voel ik wel, maar eigenlijk hinderen ze alleen bij hoge intensiteit."
Tot de eerste beklimming van de Muur heb je toch veel werk kunnen verzetten voor de ploeg?
"Ja, het viel gelukkig mee. Ik had erger verwacht."
Krijgen de wonden nu een speciale behandeling?
"Nee hoor. Er zit niet veel op. Dan laten we alles gewoon helen."
Mikes statistieken na de 2e etappe (zondag 27 juni)
Daguitslag  129e op 9:06 min.
Algemeen klassement  171e op 25:45 min.
Algemeen Ploegenklassement  1e
Eerste renner Jumbo-Visma  Primoz Roglic (4e op 14 seconden)
Aantal renners nog in koers  180 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners  8 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers  370
Hoeveel kilometers nog te doen  3018,5