Zaterdag 2 februari, na een week in Amerika te verblijven was het op deze dag tijd om te bepalen wie wereldkampioen in de verschillende categorieën zou worden. Waar Mathieu van der Poel en Marianne Vos wereldkampioen werden op een besneeuwd en glad parcours, zo anders was het toen wij aan ons WK over 50 minuten begonnen.

Door de dooi begon de sneeuw te smelten en werd het al snel een modderig parcours. We waren met zo'n 40 man naar Amerika gekomen, met op de eerste 2 startrijen zo'n beetje alleen maar Nederlanders en Belgen, omdat het toch voornamelijk tussen deze 2 landen zou gaan. Wij startten het beste, ik pakte kopstart met landgenoten Corné van Kessel en David van der Poel meteen achter mij. Ik verloor wat plekken, maar kon tegen het einde van de eerste ronde weer de koppositie innemen. In ronde 2 reed ik samen met Wietse Bosmans weg, maar toen ik ten val kwam zakte ik weg tot in het achtervolgende groepje. Ik was even uit mijn ritme, maakte nog een paar foutjes en zakte weg tot plek 6. Toen ik wisselde van fiets ging het direct weer beter, in een halve ronde reed ik naar Wout van Aert. die op dat moment 2e lag. Binnen enkele honderden meters liet ik die ook achter mij en toen ik ook nog hoorde dat Bosmans ten val was gekomen, begon ik weer opnieuw in de titel te geloven. Met 2 rondes te gaan sloot ik weer aan bij Bosmans, ik wisselde opnieuw naar een schone fiets en ondanks dat Bosmans weer tijd won door over de balkjes te springen, sloot ik al weer snel aan bij Bosmans. Toen we de weg opdraaiden merkte ik dat het tempo meteen erg omlaag ging en ik besloot om niemand al te veel te laten herstellen en demarreerde dus meteen door. In het zware modderstuk na de finish gaf ik alles en merkte ik dat ik een kleine voorsprong had opgebouwd. Ik bleef foutloos en liep steeds verder uit en toen ik de verharde aankomststrook opdraaide wist ik dat ik de titel binnen had.

 

Nadat ik 2 jaar geleden al zo dichtbij was, was het nu dus alsnog gelukt. Maandenlange voorbereidingen die beloond worden door deze gouden medaille. Vanaf deze plek wil ik iedereen bedanken die mij de laatste tijd geholpen en aangemoedigd hebben, dit was ongetwijfeld niet gelukt zonder jullie!!

Bij het tabblad video staan verschillende fragmenten en samenvattingen van het WK

1. Mike Teunissen Rabobank Development Team 48.40
2. Wietse Bosmans BKCP-Powerplus +0:14
3. Wout van Aert Telenet-Fidea +0:22
4. Tijmen Eising Sunweb-Napoleon Games +0:35
5. Jens Adams BKCP-Powerplus +0:38