Mike is in de derde etappe van de Ronde van Hongarije als tweede geëindigd. Hij moest het in de jump op de lijn afleggen tegen de Duitser Phil Bauhaus. Ook nu weer veel hectiek in de laatste kilometer. Waarbij een valpartij op 1500 meter van de streep zorgde voor een afsplitsing van twaalf renners. Mike kon als laatste aansluiten.

"Enkele watts tekort voor de zege"
Mike: "We moesten na de valpartij nog wat meters goedmaken. We kwamen weliswaar terug, maar het nekkie was er toen al een beetje af. Ben toen toch gewoon aangegaan vanuit de laatste positie van dat groepje. Het viel toen een momentje stil en ik kon opschuiven. Bauhaus liet op dat moment het gat vallen voor zijn ploegmaat Wright. Deze kon ik remonteren, maar Bauhaus was inmiddels in mijn wiel gesprongen en kon in de laatste jump nog net voorbij komen. Het ging allemaal in een waas. En natuurlijk is dit balen, maar mijn sprint is nu nog niet goed genoeg. Ik kom een paar watts tekort. Maar goed dat is logisch ook. Dit is toch een mooie opsteker na mijn blessure en de échte power komt nog wel."

Saaie rit met bijna mooi slot
Dit was wel een mooi slot van een saaie etappe, waar de Jumbo mannen toch een stuk waren. Ze lieten zich vaak van voren zien. De wind was weliswaar niet sterk, maar vroeg om 'wakker' te blijven. De 141,9 kilometer lange rit over glooiend terrein werd gestart in Veszprém. De finishlijn was getrokken in Tata. De vier vroege vluchters met Banaszek, Szöllősi, Lozano en Jarc werden -zoals ook op de andere dagen – vroegtijdig gegrepen.

Foto-finish
Uiteindelijk kwam het dus weer tot een sprint.  Mike dacht even gewonnen te hebben, maar de finishfoto wees uit dat Bauhaus als eerste de lijn passeerde. De Duitser neemt in het algemeen klassement de leiding over van Meeus, die niet mee kon spurten en bij de valpartij was betrokken.

Valpartij, klassementen en vierde etappe
Rick Pluimers en Olav Kooij kwamen op 1,5 kilometer voor de meet met het wegdek in aanraking. De schade valt gelukkig mee,  al moeten vanavond wel enkele schaaf- en brandwonden worden behandeld. Mick van Dijke  - vorige week nog winnaar in GP Voralberg - zat ook in het groepje van Mike. Hij werd knap elfde. Mike staat nu vijfde in het klassement na drie dagen. Hij heeft een achterstand van 18 seconden op Bauhaus. De tweede renner van Jumbo-Visma vinden we terug op plek dertig, dat is Olav Kooij. Morgen staat de lastigste en langste rit op het programma met een aankomst bergop (bijna 1000 meter hoogte).