Op de dag dat de Hongaar Atilla Valter in de Ronde van Italië verrassend het roze tricot greep, werd de tweede rit verreden in de Ronde van Hongarije. Opnieuw werd er gesprint, waarbij het Team Jumbo-Visma opnieuw de kaart Olav Kooij trok. Mike deed de lead-out, waarbij hij Kooij vanuit de koppositie opzocht en zo'n vierhonderd meter voor de meet de sprinters op snelheid bracht. Kooij kon tweehonderd meter later vrijuit sprinten, maar zag 'in extremis' nog drie renners voorbij komen.

Meeus wint en neemt leiderstrui over van Bauhaus
De 22-jarige Jordi Meeus won de etappe. Hij was sneller dan de Italiaan Alberto Dainese en de winnaar van gisteren Phil Bauhaus. De tweede etappe was iets langer dan de eerste rit. Nu wachtten 183 kilometers op de renners. Opnieuw vanuit de oevers van het Balatonmeer,  van Balatonfüred naar Nagykanizsa met  twee beklimmingen. Die zaten vooral in het begin van de rit.

Kopgroep van zeven
Opnieuw waren de weersomstandigheden minder fraai. Of regen of nat wegdek. Zeven renners met vooral minder bekende namen trokken er op uit. Ze werkten goed samen en fietsten een maximale voorsprong van drie minuten bij elkaar. Dan toch maar de namen: Kamp, Pelikán, Sevilla, Roman Martín, Bernas, Paterski en Onesti. Zij konden het echter nooit écht spannend maken. Het peloton hield ze steeds in het vizier. Namens Jumbo-Visma controleerde Michel Hessmann mee in het peloton. Dat deed hij samen met een aantal andere sprinterteams.

Klassementen
In de etappe-uitslag vinden we Mike terug op plaats 29. In de tussenstand na twee dagen staat hij 37e op veertien seconden van leider Meeus.

Mike: "Het was nog nerveuzer dan gisteren en dus bijzonder gevaarlijk in dit deelnemersveld. Maar het lukte opnieuw om in een goede positie aan de sprint te kunnen beginnen. Helaas lukte ons plan niet helemaal; de streep ligt twintig meter te ver."