Woensdag is het dan zover! Mike zal voor het eerst sinds zijn val op de hoogtestage weer een rugnummer opspelden. De vijfdaagse Ronde van Hongarije heeft hij samen met het team en dus ook met ploegleider Frans Maassen uitgekozen voor zijn heroptreden.

De meeste ploegmaats veel jonger
In de Ronde van Hongarije is Mike met zijn achtentwintig jaar veruit de oudste renner in de selectie van Team Jumbo-Visma. De leeftijd van zijn ploeggenoten in Hongarije varieert tussen de negentien en eenentwintig jaar. Het doorgeven van zijn ervaring aan de jonge renners is een van zijn doelen van de week. “Als ik die mannen goed kan helpen en zelf de wedstrijd goed door kan komen, dan kunnen we het een geslaagde week noemen. Of de rol van racecaptain bij mij past, kan ik na de Ronde van Hongarije vertellen. In iedere ploeg heb je altijd een aantal renners die ervaring door kunnen geven.

"Eigenlijk nergens meer last van"
Mike vertelt in het persbericht van de ploeg dat hij best zenuwachtig is.  “Het is eigenlijk heel lang geleden dat ik een koers heb gereden. En het is helemaal lang geleden dat ik een wedstrijd heb gereden waarop ik me goed hebben kunnen voorbereiden, want afgelopen najaar was mijn voorbereiding verre van top. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Afgelopen week ben ik nog bij de fysio geweest voor wat testjes en dat zag er allemaal goed uit. Ik heb eigenlijk nergens meer last van. De trainingen van de afgelopen periode gingen aardig en de Ronde van Hongarije zal mijn eerste test worden.”

Rugnummer 1
Mike zal in Hongarije starten met het rugnummer één. Zijn ploeggenoten zijn: Gijs Leemreize (rugnummer 3), Olav Kooij (2), Michel Hessmann (6), Mick van Dijke (5) en Rick Pluimers (4).
Mogelijk wordt er in vier ritten gesprint. Op de vierde dag wordt er geklommen in de finale. Weliswaar niet tot grote hoogte. Maar de slotklim over dik tien kilometer tot 984 meter hoogte mag er wel zijn. Mike hierover: "De klim is écht wel voor de klimmers, daar gaan we ons niet mee bemoeien. Het is weliswaar een 2.1 wedstrijd, maar er zijn ook altijd wel goede renners. Ook zijn er sprinters met een staat van dienst. Maar nogmaals het is vooral opstarten zonder verwachtingen, ambities of uitslagen. Ik probeer natuurlijk wel goed te ondersteunen in de leadout."

Ploegenvoorstelling
De voorstelling van de ploegen is te volgen via deze link . De ploeg van Mike betreedt het podium op 1:26.

Eurosport
De uitzendingen zijn dagelijks te volgen op Eurosport 1 van 21.00 uur tot 22.00 uur met een herhaling de dag erna van 9.30 uur tot 10.30 uur. Eurosport Player zendt iedere dag uit vanaf 16.00 uur. 
De finish van de eerste vier ritten is rond de klok van 17.30 / 17.45 uur. Op zondag wordt de finish in Budapest rond 14.30 / 14.45 uur verwacht.
De verslaggeving met een reactie van Mike vinden jullie natuurlijk weer dagelijks op deze website. Ook de webmasters moeten vanaf woensdag weer 'aan de bak'.