1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

West-Vlaanderen is woensdag het decor in de Driedaagse Brugge-De Panne, de laatste individuele World Tour-koers van dit wielerseizoen. Mike die door een hardnekkige verkoudheid - geen corona - moest afzeggen voor de Ronde van Vlaanderen, heeft vanmorgen besloten af te reizen naar startplaats Brugge.

Rugnummer 1
Vorig jaar liet een door Mike gelanceerde Dylan Groenewegen in De Panne alle sprinters achter zich. Mike eindigde als 10e. Hij start morgen met rugnummer 1, omdat Groenewegen dit seizoen niet meer uitkomt in competitieverband. Viviani won in 2018, Gilbert in 2017, Westra in 2016.

Geen publiek
Ook de organisatie van Driedaagse Brugge-De Panne roept mensen op om in coronatijd vooral thuis te blijven. Daarom is op de website van de Belgische sprintklassieker geen parcoursinformatie te vinden. De start in Brugge en de finish in De Panne worden hoe dan ook publieksvrij gehouden.

De Moeren: waaiers
De koers is de  ruim 200 kilometer lang en gaat voornamelijk over het lokale circuit rond De Panne. Drie keer komen de renners door De Moeren, het polderdorp waar altijd wind staat en iedere koers kennismaakt met het fenomeen waaiers.

De rugnummers
1 Mike Teunissen, 2 Amund  Jansen, 3 Pascal Eenkhoornl, 4 Maarten Wynants 5 Bert-Jan Lindeman, 6 Timo Roosen, 7 Taco van der Hoorn.

Tv
Vanaf 14.15 is de wedstrijd te volgen op Sporza. Rond 16.00 finishen de renners in De Panne.

Fit genoeg om te starten?
"Tsja, … ik ga het gewoon proberen. Het is nog altijd niet top, maar ik heb nu ook niet veel te verliezen. Er is veel wind voorspeld. Met een beetje pech kan ik na 10 km weer naar huis …, maar we zien het  morgen wel."