1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het  hoogtepunt van klassieke wielerjaar in België is altijd de Ronde van Vlaanderen. Zondagmorgen vertrekken de renners om 9.45 uur vanaf de markt in Antwerpen voor de befaamde tocht over iconische kasseienstroken en hellingen.

Route in coronatijd
Door coronamaatregelen dient het publiek thuis te blijven en is de route niet bekend gemaakt. We mogen er echter van uitgaan dat de renners rijden over de keien van Lippenhovestraat, Haaghoek, Paddestraat en venijnige klimmetjes van De Muur van Geraardbergen, Koppenberg, Oude Kwaremont, Berendries, Paterberg, Kanarieberg. Rond vier uur zal de winnaar van de 104e Ronde arriveren in Oudenaarde. Dan zullen we weten wie na Bettiol (2019),Terpstra (2018), Gilbert (2017), Sagan (2016) zijn naam op de erelijst mag zetten.

Team Jumbo-Visma
Mike en zijn ploeggenoten dragen de volgende rugnummers:
41 Wout van Aert , 42 Pascal Eenkhoorn, 43 Amund Grøndahl Jansen, 44 Bert-Jan Lindeman, 45 Timo Roosen, 46 Mike Teunissen, 47 Maarten Wynants.

Tv
Sporza zendt vanaf 9.00 uur de hele wedstrijd uit. NOS en Eurosport geven ook verslag.

Mike aan het woord
Wat is je rol in De Ronde?

Dezelfde als vorige week in Gent-Wevelgem, denk ik. Ik hoop wel dat we nu met meer ploegmaats zijn in de tussenfase. Afgelopen zondag moest ik toen zelf op iedere beweging  reageren.

Hoe is het om te leven in de Jumbo-coronabubbel?
Dat gaat wel goed. Het verloopt zoals altijd . We gaan nu wel wat eerder naar België om al vroeg samen te zijn.

Is De Ronde echt een 'hoogmis' voor jou?
Beslist. Het blijft een speciale koers, al is dit jaar alles anders door het nieuwe tijdstip van oktober en het ontbreken van publiek.

Geen publiek?
Ja, dat is echt vreemd. Al moet ik wel  zeggen dat het in Gent-Wevelgem verre van 'zonder publiek' was. Dus verwacht ik ook dat er zondag genoeg mensen langs de kant van de weg staan, terwijl dat eigenlijk – volgens mij – niet mag.

Wat staat er nog op je programma in dit korte seizoen?
Volgende week woensdag De Panne. Ik ben echter nog steeds eerste reserve voor La Vuelta. Die begint dinsdag al. Die mogelijkheid moet ik nog steeds in mijn achterhoofd  houden. Verder is er simpelweg en logischerwijs geen koers meer.