Ruim twee weken geleden stapte Mike in zijn woonplaats Rosmalen in de ploegleidersauto voor een lange rit naar Tignes. In de bergen rond die Zuid-Franse plaats vervolgde hij  - met ploeggenoten - zijn voorbereiding  op de herstart van het wielerseizoen. Morgen (zondag) begint hij aan de derde en laatste week van zijn hoogtestage. Voor Mike gaat het om de perfecte aanloop op de klassiekers die vanaf augustus op zijn programma staan. Roglic, Kruijswijk, Dumoulin, Gesink, Kuss, Van Aert en Martin richten zich op de Tour.

Na zijn lange rit van vandaag (zaterdag) spraken we even met Mike.


Trainingskamp
"Het trainingskamp verloopt prima. Ik ben net terug van de verkenning van een 7,5 durende Touretappe  die dit jaar over de Col de la Madeleine en de Col de la Lose voert. Voor mij is het overigens niet vreemd om met de Tourselectie te trainen. Met een aantal van hen heb ik immers vorig jaar de Tour voorbereid. Met enkele andere ploeggenoten, zoals Robert Gesink, koers ik in een  seizoen meestal weinig en dan is het juist leuk om een tijdje met die mannen op te trekken.

Italiaanse week
Enkele dagen voor de start van Strade Bianche ( zaterdag 1 augustus) ga ik naar Italië. We willen namelijk helemaal hersteld zijn als de echte koers begint. Daarna blijft ik nog wel even daar, want op mijn programma staan dan Milaan-Turijn (woensdag 5 augustus) en Milaan-San Remo (zaterdag 8 augustus). In het verdere programma zijn op dit moment nog geen wijzigingen, maar ja de bekende slag om de arm blijft …Nederland
Pas na San Remo ga ik weer naar Nederland, dus dat duurt nog even voor die ploegleidersauto weer mijn straat inrijdt."