Mike is vanmiddag als 26e geëindigd in de eerste etappe van de virtuele Tour de France. De Zuid-Afrikaanse kampioen Ryan Gibbons won de eerste etappe. Hij spurtte op het virtuele wielerplatform Zwift naar de overwinning voor de Canadees Pier-André Cote en de Aussie Nick Schultz. Mathieu van der Poel was de beste Nederlander op een vierde plaats.

Omloop met korte klim
De eerste rit kreeg de benaming Watopia's Hille Route mee. De omloop van 9,1 kilometer moest vier maal worden afgelegd. Daarin steeds een klim van 2,5 kilometer a 1,8%. Op deze beklimmingen waren punten te verdienen.  Ook waren er vier tussensprints. De punten worden alleen verwerkt in een ploegenrangschikking. Mike won de derde sprint en verzamelde zo tien punten voor het team.

INEOS probeert
Het peloton bleef lang bij elkaar, al werd de groep behoorlijk uitgedund tot ongeveer dertig renners. In totaal gingen 90 renners uit 23 ploegen van start. In de slotfase probeerden vooral Pavel Sivakov en Michal Kwiatkowski (team INEOS) het peloton uit elkaar te 'ranselen'.

Zij mislukten in hun poging, waarna er om de zege mocht worden gesprint. Een poging van Guillaume Van Keirsbulck veranderde daar niks aan. In de laatste paar honderd meter kreeg Gibbons een perfecte lead-out van ploegmaat Boasson Hagen. Zodoende kon de Zuid-Afrikaan naar de etappeoverwinning sprinten. Dankzij de zesde plaats van Boasson Hagen wist het Afrikaanse WorldTour-team naast de etappezege ook nog eens de gele trui voor zich op te eisen, die zij zondag direct kunnen verdedigen.

Mike, die in de eerste groep binnen bolde: "Ik had geen goede Power-up op het einde. Bovendien had ik ook niet veel overschot."

Uitslag eerste etappe Virtual Tour de France (36,4 km)

1. Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling)
2. Pier-André Cote (Rally Cycling)
3. Nick Schultz (Mitchelton-Scott)
4. Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix)
26. Mike Teunissen (Jumbo-Visma)