"Vandaag ga ik geen top 10 halen in de slotklim ", appte Mike vanmorgen. "Kuss en Vingegaard zijn de grote concurrenten. Alleen als ze niet winnen, is het klassement voor mij. Ik hoop dat de andere klimmers het hun lastig maken."

Door zijn goede prestaties in de eerste drie etappes had oranjetruidrager Mike vanmorgen bij de start een ruime voorsprong in het algemeen klassement. Maar duidelijk was dat de klimmers Vingegaard en Kuss hem nog konden bedreigen, omdat iedereen dacht dat Mike tekort zou komen ten opzichte van de klimmers. De groene trui had Mike al definitief om zijn schouders.

Klimmer Mike
Toch bracht de vierde en laatste rit van de eCompetition  - de beklimming van de Alpe du Zwift - onverwacht spektakel. Kuss meldde zich af vanwege een knieblessure. Vingegaard  deed wat er van hem werd verwacht, maar kreeg veel tegenstand van o.a. Bennett en Roglic. De grote verrassing bleek echter te komen van de man in de leiderstrui. Vanaf het moment dat het wegdek dat het wegdek de hoogte inging, bleek Mike met de besten mee te kunnen. "De transformatie van renner Teunissen", volgens Thijs Zonneveld.

1 punt ...
Terwijl Bennett en Vingegaard elkaar het leven zuur maakten in de strijd om de etappewinst, leek Mike ook zijn eindzege veilig te kunnen stellen door zijn onverwachte klimmerscapaciteiten. Helaas bleek zijn 6e plaats, nipt achter Koen Bouwman, net niet genoeg om de leiderspositie in het klassement vast te houden. Die was met 1 punt voorsprong voor 1 voor etappewinnaar Vingegaard.

Mike die na een uur afzien meteen Jonas Vingegaard feliciteerde, baalde wel dat hij vandaag 1 puntje te weinig scoorde en het oranje verloor. "Het groen had ik gelukkig al binnen voor de start. Vanmiddag ga ik gewoon de weg op. Hopelijk beginnen de koersen snel, maar het blijft afwachten."