Waaierrijden, stevige wind en gietende regen maakten De Omloop zeer zwaar, maar Mike was de hele dag met zijn Jumbo-maten voorin te vinden. Zijn sterke optreden resulteerde in een plaats in de kopgroep van de dag en een mooie zesde plaats in de Belgische openingsklassieker.

Voor ploeggenoot Amund Jansen was wedstrijd voortijdig over. Na een valpartij – net voor de bevoorrading – moest hij zelfs naar het ziekenhuis voor onderzoek.

In de kopgroep op weg naar Ninove
Op een zeventig kilometer voor de aankomst in Ninove legde Mike met zeven anderen de koers ineens in een beslissende plooi. Op de kasseien van de Paddestraat sloot Mike aan bij enkele vluchters en weg waren ze: Declercq en Lampaert (Deceuninck-Quick Step), Stuyven (Trek-Segafredo), Frison (Lotto-Soudal), Trentin (CCC), Kragh Andersen (Sunweb)  en Mike voor Jumbo-Visma.

Wending op Molenberg
Hun voorsprong bleef lang beperkt tot een halve minuut, maar ging daarna naar ruim twee minuten. De koers leek beslist. Vanuit de ploegleidersauto konden de tv-kijkers de instructies horen die Mike kreeg van ploegleider Jan Boven. Bij de beklimming van de Molenberg echter gaf Mike aan de ploeg door dat hij  minder gemakkelijk begon te rijden.

Jumbo zet achtervolging in
Het sterke Jumbo-Visma probeerde de koers vervolgens helemaal naar zijn hand te zetten met mannetjes in alle groepjes. Ook een demarrage van o.a. Van Aert leverde geen oversteek naar de kopgroep op. De koplopers waren te ver weg.

Beslissing op Muur
Hoewel de voorsprong van de koplopers slonk, werd duidelijk dat de winnaar van voren zat en dat de beslissing zou vallen de Muur. En inderdaad:  daar reden Lampaert, Stuyven en Kragh Andersen weg. Trentin volgde op enkele seconden, Mike moest iets meer toegeven. Beiden gaven alles in de achtervolging richting Bosberg, maar aangezien Trentin niet wenste te wachten op Mike, slaagden ze er niet meer in de aansluiting tot stand te brengen. In Ninove pakte Jasper Stuyven de mooiste overwinning uit zijn carrière. Hij was duidelijk sneller dan Lampaert en Kragh Andersen. Trentin kwam solo binnen. Tim de Declercq (5e) en Mike (6e) bleven net uit de greep van het fel sprintende pelotonnetje.


Na afloop moest Mike veel persvertegenwoordigers te woord te staan, maar op weg naar Nederland blikt hij even met ons terug op vanmiddag. "Ik had al voor de Muur aangegeven dat ik me minder begon te voelen. Zo wisten ze dat ze weer mochten gaan koersen. Op die manier kon ik me dan ook wat meer kon sparen. Maar ja … , het is niet zo dat je daardoor ineens gemakkelijk over de Muur gaat. Helaas bleek ik daar niet meer goed genoeg voor. Maar verder ben ik wel tevreden over de Omloop. Of mijn wedstrijdprogramma in Italië doorgaat, moet ik  gewoon afwachten. Gelukkig waren vandaag de berichten over coronamaatregelen wat positiever. De beslissing wordt in ieder geval zo laat mogelijk genomen."